ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πότε μπορώ να στειρώσω τo ζωάκι μου με ασφάλεια; – Galaksias Portal News

Η στείρωση σύμφωνα με τους κτηνιάτρους έχει πολλά οφέλη για τους τετράποδους φίλους μας καθώς θα διατρέχει πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθεί από σοβαρές ασθένειες όπως ο όγκος στους όρχεις που είναι σύνηθες για τα αρσενικά αστείρωτα σκυλάκια και ο καρκίνος του μαστού και τις ωοθήκες για τα θηλυκά αντίστοιχα.

Παράλληλα, θα δείτε βελτίωση στη συμπεριφορά του είτε είναι αρσενικό είτε θηλυκό σκυλάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πότε όμως μπορώ να στειρώσω τον σκύλο μου;

Καλύτερη περίοδος για να στειρώσετε τον σκύλο σας είναι περίπου μετά από την συμπλήρωση ενός έτους ζωής. Στα θηλυκά σκυλάκια, οι περισσότεροι κτηνίατροι προτιμούν να τους αφήνουν να έχουν έναν οιστρικό κύκλο και μετά το πέρας τριών μηνών προχωρούν στη στείρωση. Για τα αρσενικά μετά από την συμπλήρωση του έτους μπορείτε να προχωρήσετε άφοβα στην στείρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα χρειαστεί μετεγχειρητική φροντίδα;

Ο σκύλος σας θα χρειαστεί 2-3 μερούλες για να ξαναβρεί τελείως τον παλιό κανονικό εαυτό του, καθώς θα είναι λίγο νυσταλέος μετά την επέμβαση. Σίγουρα η ανάρρωση εξαρτάται και από το φύλο του ζώου καθώς η επέμβαση δεν είναι η ίδια στα αρσενικά και τα θηλυκά. Πολύ σημαντικό είναι δώσετε στον σκύλο σας εύπεπτες τροφές, γιατί το στομαχάκι του μπορεί να είναι λίγο ευαίσθητο.

 

Θα δω αλλαγές μετά τη στείρωση;

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί το σκυλάκι σας να πάρει λίγο βάρος, αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν λόγω της στείρωσης ή ακόμη και η μείωση κίνησης τις πρώτες μέρες.

Πηγή: govastiletto.gr

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button