ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στο μπλόκο των αγροτών του Κάστρου Βοιωτίας  – «Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό τους»

Το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπου μίλησε με τους αγρότες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε μέχρι τις 13.00 στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας και συζήτησε εκτενώς με τους αγρότες για τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα ζητήματα που θέτει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των μπλόκων.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και εποικοδομητικό κλίμα στη διασταύρωση του δρόμου προς Ορχομενό, όπου βρίσκεται το κέντρο του Συντονιστικού της Κωπαΐδας. Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν το πρόβλημα της μείωσης του κόστους παραγωγής που έχει αυξηθεί λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ, ώστε η πράσινη μετάβαση να είναι πιο ομαλή.

Όπως ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης πρωτογενής τομέας και περιβαλλοντική πολιτική μπορούν  να συμβαδίσουν και δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά θα πρέπει η ΕΕ, με τις αποφάσεις της να φροντίσει ώστε η σχέση τους να είναι πιο αρμονική και όχι ανταγωνιστική.

Σε ό,τι αφορά στα τοπικά ζητήματα, ο επικεφαλής του τοπικού Συντονιστικού Δημήτρης Παραμπάτης ζήτησε να ανοίξει και πάλι το σύστημα υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για τον Daniel και να γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες δηλώσεις, ενώ έθεσε και ζητήματα που αφορούν το αρδευτικό της Κωπαΐδας.

Μείζον ζήτημα για τους αγρότες της περιοχής και τη μείωση του ενεργειακού κόστους είναι να δοθεί προτεραιότητα για ένταξη στο δίκτυο των αγρο- φωτοβολταϊκών, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους παραγωγούς το πρόγραμμα «Απόλλων» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματά τους, ακόμα κι εκείνα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για εκτενέστερη συζήτηση για τα προβλήματα που έθεσαν καλώντας τους, παράλληλα, να διατυπώσουν και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Ντασιώτης, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Αραπίτσας και Ορχομενού, Γιώργος Τζαβάρας και ο αντιδήμαρχος, Θήβας Παναγιώτης Τσαραμπάρης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «O διάλογος είναι το καλύτερο συστατικό της επιτυχίας και θεωρώ  ότι μέσα από τη συζήτηση πάντοτε λύνονται προβλήματα.

΄Ετσι, λοιπόν, βρέθηκα σήμερα στο μπλόκο του Κάστρου, μίλησα με αρκετούς αγρότες, εκπροσώπους συντονιστικών Οργάνων, συνεταιρισμών, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, και είπαμε πολλά. Ζητήματα κεντρικά, ζητήματα και κεντρικά. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας μετά τη συνάντηση του κεντρικού Συντονιστικού με τον πρωθυπουργό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Μένει να οριστούν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Στο μεσοδιάστημα όμως εμείς δώσαμε ραντεβού με αντιπροσωπεία των εδώ αγροτών , διότι έχουμε και άλλα ζητήματα , άρα αμέσως μετά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα είναι διαρκής και είναι σε επίπεδο τοπικό, υπερτοπικό, αλλά και ευρωπαϊκό ,γι αυτό τον λόγο θα συνεχίζουμε την  προσπάθεια που ήδη ενημέρωσα για πάρα πολλά ζητήματα και που κάνουμε ως χώρα μέσα από τη συμμαχία των 9 χωρών του Νότου για θέματα της αλλαγής της ΚΑΠ πρέπει να αλλάξει, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει , είναι ανάγκη να βελτιωθεί αφενός και αφετέρου αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην Κοινότητα, στο μηχανισμό της Κοινότητας , λόγω της κλιματικής κρίσης που εμείς αντιμετωπίζουμε. Δεν  συζητούμε για κλιματική αλλαγή, συζητούμε για κλιματική κρίση. Πλέον οι χώρες εδώ της Ν. Ευρώπης, χώρες μεσογειακές.

Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλύτερα. Είμαι αισιόδοξος . Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν, τιμούν την αποστολή τους, την επιλογή τους να ασχοληθούν με τη γη. Είδα πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι το ευχάριστο ότι πολλοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ασχοληθούν με τη γη. Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στο πλευρό τους, ο πρωθυπουργός αφουγκράζεται και κυρίως δίνει λύσεις με αξιοπιστία, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button