ΑθλητικάΕνημέρωση

Στις ΗΠΑ ο Ερντογάν στις 9 Μαΐου – Για πρώτη φορά μετά από το 2019 – Galaksias Portal News

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου, δήλωσε την Παρασκευή (29/3) αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πρώτη επίσκεψη του τούρκου προέδρου στον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της προεδρίας Μπάιντεν.

Η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν από το 2019, όταν συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο είχε καλές προσωπικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου εξελέγη ο Τζο Μπάιντεν το 2020, η Άγκυρα είχε επιδιώξει άλλη μία, πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για την επίσκεψη, είπε όμως πως ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT Ιμπραήμ Καλίν θα συναντήσει μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, για συνομιλίες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ερντογάν και άλλα διμερή θέματα.

Χθες, Πέμπτη, και σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Άμυνας Γιασάν Γκιουλέρ συναντήθηκαν επίσης με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει υπάρξει κάποιο άμεσο σχόλιο, από την Ουάσινγκτον ή την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, για την επίσκεψη.

Αναλυτές λένε πως ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν πιθανότατα ακόμη, για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, περιλαμβανομένης της προσφάτως εγκριθείσας αγοράς αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Τουρκία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button