ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Μορόν την έριξε από την κορυφή της Super League με πέναλτι στις καθυστερήσεις – Galaksias Portal News

Άρης και ΑΕΚ μας έδωσαν ένα υπέροχο ματς, με τους Θεσσαλονικείς να «κόβουν» βαθμούς από την Ένωση και να την ρίχνουν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Ο Μορόν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+7’ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και πλησίασε τα καρέ του Άρη. Μόλις στο 6’, ο Κουέστα είχε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά ου Κάλενς. Δυο λεπτά μετά, ο Άμραμπατ έπιασε το διαγώνιο σουτ και ο Φάμπιο έδιωξε σε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει κοντά στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να βγάλουν αντεπιθέσεις με τον Φετφατζίδη, χωρίς όμως να πλησιάσουν τα αντίπαλα καρέ, με τον Γιόνσον να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Ο Άμραμπατ -απ’ την άλλη- πήρε αρκετές προσπάθειες από τα δεξιά. Σε μια από αυτές (14’) ανατράπηκε από τον Μοντόγια, ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι και ο Μαροκινός ευστόχησε για το 0-1.

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια, με τον Φετφατζίδη να ανεβάζει «στροφές». Στο 24’ έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό επιθετικό να «χορεύει» τον Βίντα, αλλά να μην μπορεί να πλασάρει σωστά, από δύσκολη γωνία. Οι δυο αυτοί παίκτες, μαζί με τον Σαβέριο, έβαλαν… δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, με τον Κουέστα να «βγάζει» σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Λιούμπιστις. Ο Φετφατζίδης ήταν αυτός που είπε την τελευταία «λέξη» στο πρώτο 45λεπτο. Στο 42′ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Δυο λεπτά μετά, όμως, κατάφερε να πετύχει το πρώτο του τέρμα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ανσαριφάρντ βρήκε το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων, πήρε την κεφαλιά – πάσα προς τον Φετφατζίδη, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε τον Στάνκοβιτς -που έκανε… φοβισμένη έξοδο- και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με συγκλονιστικό τρόπο και με τον Άκη Μάντζιο να βάζει στο ματς Ρόουζ και Μορόν. Μόλις στο 49’ ο Άρης έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Ο Βερστράτε βρήκε στον χώρο τον Μορόν, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν «ανοικτή», ο Ρότα άργησε να πάει πάνω του, ο Ισπανός βρήκε τον Σαβέριο στο σημείο του πέναλτι, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα σουτ στην κίνηση. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε και ο εξτρέμ από το Εκουαδόρ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση! Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κουέστα στο 55’, ο Γιόνσον έκανε το σουτ, η μπάλα έμεινε «» στην μικρή περιοχή, με τον Βίντα να πιάνει ένα δυνατό σουτ από θέση αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να νικάει τον Κουέστα για το 2-2.

Ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα. Ο Πισάρο πήρε τη θέση του Άμραμπατ, ο Τσούμπερ εκείνη του Μάνταλου και ο Πινέδα αντικατέστησε τον Λιούμπισιτς. Το ματς «γύρισε» στο 67’. Μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια του Πινέδα, η μπάλα έφτασε στον Ελίασον. Ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πόνσε -στην πρώτη του τελική στο παιχνίδι και πριν γίνει αλλαγή- έστειλε με κεφαλιά την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-3!

Στο 75’ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, μετά από κακή απομάκρυνση του Μπράμπετς, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε στο τετ-α-τετ.

Στο 86’ ο Άρης κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισα του Πινέδα στον Μορόν, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος εξέτασε ο ίδιος τη φάση και το ακύρωσε. Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να «χτυπήσουν» στις καθυστερήσεις (90+7’). Ο Γιόνσον απομάκρυνε με το κεφάλι και η μπάλα βρήκε στο υψωμένο χέρι του Βίντα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μορόν διαμόρφωσε το τελικό 3-3 από τη βούλα.

To άρθρο Άρης – ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν την έριξε από την κορυφή της Super League με πέναλτι στις καθυστερήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button