Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά

Άλλο ένα τραπεζικό υποκατάστημα κλείνει στην Εύβοια, αυτή τη φορά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά.

“Η παρατεταμένη και συνεχή υποβάθμιση της Εύβοιας από τις Τράπεζες, σε κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο συνεχίζεται”

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά από αυτή την εξέλιξη εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του προς το τραπεζικό ίδρυμα, τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Εύβοια από το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και από τις επιβαλλόμενες συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού, θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό, αφού με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσουν:

  • Κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής και της ζωής των κατοίκων της και κυρίως των συνταξιούχων. Οι κάτοικοι της περιοχής θα υπόκεινται πλέον σε κοστοβόρες και χρονοβόρες μετακινήσεις, ενώ οι ηλικιωμένοι, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.
  • Καίριο πλήγμα – σχεδόν ταφόπλακα – στην τοπική επιχειρηματικότητα, ιδίως στον τουριστικό και στον αγροδιατροφικό τομέα, ένα πλήγμα που θα τοποθετήσει την τοπική και όχι μόνο οικονομία σε περίοπτη θέση επερχόμενης κατάρρευσης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διερωτάται: Ο ανθρωποκεντρικός πολιτισμός, η οικονομική ανάπτυξη, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ζωής αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας, δεν πρέπει να αφορούν τον Τραπεζικό Τομέα; Δεν πρέπει να αφορούν έναν Τομέα ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε όσο ποτέ άλλοτε από την κοινωνία όλων των πολιτών;

Υπογραμμίζοντας ότι στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων (που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές και από πλημμύρες) λειτουργούν πολλές και μεγάλες παραγωγικές μονάδες, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά:

  1. Την αναθεώρηση της απόφασης για την κατάργηση του εν λόγω υποκαταστήματος, μια απόφαση που υποσκάπτει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του ΄πληγωμένου΄ ευβοϊκού επιχειρείν.
  2. Την διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
  3. Την περιβόητη πρωτοβουλία στρατηγικής ανασυγκρότησης της πολυπαθούς Εύβοιας, την οποία εξήγγειλε και στηρίζει η Πολιτεία από το έτος 2021, να υποστηρίζει και η πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

The post Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button