Κόσμος

«Έκκληση» προς τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την παραγωγή τους σε όπλα – Galaksias.com

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου (10/2) στον γερμανικό Τύπο, κάλεσε τους Ευρωπαίους να ενισχύσουν την παραγωγή τους σε όπλα, για να αυξήσουν τις παραδόσεις προς την Ουκρανία και να αποτρέψουν μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα «που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες».

Ενώ απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα, για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε και να αναπτύξουμε πιο γρήγορα τη βιομηχανική μας βάση για να αυξήσουμε τις παραδόσεις προς την Ουκρανία και να αναδιοργανώσουμε τα δικά μας αποθέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μια βραδεία παραγωγή σε καιρό ειρήνης και σε μια ταχεία παραγωγή σε περίοδο σύγκρουσης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική απειλή προς έναν σύμμαχο (του ΝΑΤΟ). Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο απευθύνει τακτικά απειλές κατά χωρών του ΝΑΤΟ», συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν δύο χρόνια έδειξε ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη.

«Όσο επενδύουμε στην ασφάλειά μας και παραμένουμε ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε κάθε επίθεση», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει τον πόλεμο με τη Ρωσία αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για μια αντιπαράθεση που θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», κατέληξε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button