Υγεία & Διατροφή

Θερμό χειροκρότημα για την ιστορική πρώτη της «Βαλκυρίας» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια νέα σελίδα στο ρεπερτόριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής άνοιξε την Κυριακή 10 Μαρτίου με την παρουσίαση της «Βαλκυρίας», για πρώτη φορά στην 84χρονη ιστορία του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου.

Το αριστούργημα του Ρίχαρντ Βάγκνερ -σε συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα της Δανίας- παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Ρόλαντ Κλούττιχ και σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς. Το κοινό που κατέκλυσε την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος επιφύλαξε θερμότατο χειροκρότημα στην Ορχήστρα της ΕΛΣ, τους πρωταγωνιστές και τη δημιουργική ομάδα της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διακεκριμένος Βρετανός σκηνοθέτης Τζων Φούλτζεϊμς τοποθετεί τη «Βαλκυρία» -το δημοφιλέστερο μέρος της τετραλογίας «Το δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ»- σε ένα φανταστικό σύμπαν όπου το μυθικό στοιχείο εξισορροπεί με το πραγματικό. Την εντυπωσιακή σκηνική εγκατάσταση, που ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς της σκηνής της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα κοστούμια υπογράφει ο Τομ Σκατ (συνεργάτης σκηνογράφος ο Ντέιβιντ Αλλεν), ενώ τους εξαιρετικούς φωτισμούς η Ντ. Μ. Γουντ. Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια είναι η Γιοχάννε Χόλτεν.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διεθνώς καταξιωμένος Γερμανός αρχιμουσικός Ρόλαντ Κλούττιχ οδήγησε την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια ερμηνεία υψηλών αξιώσεων, στην πρώτη της αναμέτρηση με ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου.

Τους ιδιαιτέρως απαιτητικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν με μεγάλη επιτυχία κορυφαίοι βαγκνερικοί τραγουδιστές διεθνούς φήμης. Η Κάθριν Φόστερ με τη μοναδική ερμηνεία της επιβεβαίωσε τη φήμη της «ως μία από τις καλύτερες Βρουγχίλδες της εποχής μας». Ο Τόμμι Χακάλα στον ρόλο του Βόταν και ο Στέφαν Φίνκε στον ρόλο του Ζήγκμουντ εντυπωσίασαν με τις φωνητικές τους δυνατότητες και τη σκηνική τους απόδοση. Η ‘Αλλισον Όουκς στον ρόλο της Ζήγκλιντε και η Μαρίνα Προυντένσκαγια στον ρόλο της Φρίκας ξεχώρισαν τόσο για τις φωνητικές τους δεξιότητες όσο και για τη δραματική ένταση της ερμηνείας τους. Ο βαθύφωνος της ΕΛΣ Πέτρος Μαγουλάς έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο του Χούντινγκ. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των οκτώ Ελληνίδων Βαλκυριών Κατερίνας Σαντμάγιερ, Βιολέττας Λούστα, Ταξιαρχούλας Κανάτη, Νεφέλης Κωτσέλη, Δήμητρας Καλαϊτζή-Τηλικίδου, Φωτεινής Αθανασάκη, ‘Αννας Τσελίκα και Χρυσάνθης Σπιτάδη.

Στο φινάλε της παράστασης, μαζί με τους πρωταγωνιστές, τους συντελεστές και τον μαέστρο, στη σκηνή ανέβηκε για να υποκλιθεί και η Ορχήστρα της ΕΛΣ. Το κοινό αντάμειψε το σύνολο των συντελεστών με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Sold out οι επόμενες παραστάσεις

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Επόμενες παραστάσεις στις 13, 16, 19, 24, 31 Μαρτίου 2024. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button