Επικαιρότητα

Απόλυτα επιτυχημένο το 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τριάθλου του Ηρακλείου (vid.pics)

 

Μοναδικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 85 αθλητές και αθλήτριες από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας που έλαβαν μέρος, την περασμένη Πέμπτη,  στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό αγώνα τριάθλου που φιλοξενήθηκε στο βοηθητικό του Παγκρητίου και στο κολυμβητήριο του Λίντο.
Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνισμα, 53 αγόρια και 32 κορίτσια ανταποκρίθηκαν επαρκώς καθώς χρειάστηκε αρχικά να τρέξουν 1250μ., στη συνέχεια να κολυμπήσουν 500μ. και στο τέλος να τρέξουν ξανά 1250μ.

«Δεν υπάρχει πιο σημαντικός στόχος για την ανάπτυξη ενός αθλήματος και δη Ολυμπιακού από τον οργανωμένο αθλητισμό που ξεκινάει από το σχολείο. Οπότε το σχολικό πρωτάθλημα ήταν ένα όνειρο. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα φτάναμε στο 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα να έχουμε τόσες συμμετοχές όταν Ομοσπονδίες με δεκαετίες λειτουργίας δεν έχουν τέτοια συμμετοχή. Είμαι υπερήφανος για όλους στην Ομοσπονδία, για την αγκαλιά εδώ στο Ηράκλειο όλης της τοπικής κοινωνίας. Είχαμε συμμετοχή από μαθητές απ΄όλη την Περιφέρεια της χώρας», τόνισε στο neakriti.gr ο Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας κ. Χρήστος Γείτονας και συνέχισε: «Το να δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου σε ένα συνδυαστικό άθλημα δεν είναι εύκολο και μπράβο στα παιδιά για την τόλμη τους. Ο συνδυασμός από το κολύμπι στο τρέξιμο δεν είναι απλός…».  

Οι τρεις πρώτοι νικητές του 1ου Πανελλήνιου αγώνα τριάθλου κατάφεραν να πάρουν και τα μπόνους εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Στα αγόρια 1ος ήταν ο Κωνσταντίνος Αντέσχος με 16.23.57 του 3ου ΓΕΛ Καβάλας, τον ακολούθησε ο Στέργιος Παπαχρήστος με 16.30.38 του 5ου ΓΕΛ Λάρισας ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σηφάκης με 16.40.00 του Πειραματικού ΓΕΛ Ρεθύμνου.

Νικητές τριάθλου

Στα κορίτσια πρώτη τερμάτισε η Ελένη- Αναστασία Μαγνίσαλη με 18.53.78 των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα- Γείτονα, 2η ήταν η Κλεοπάτρα Καγιαμπάκη με 19.06.65 του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου και 3η η Αθηνά Κουκουριτάκη με 19.29.61 του 7ου ΓΕΛ Ηρακλείου. 

τρίαθλο νικήτριες

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του Σχολικού Αθλητισμού έχουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ένα αγώνισμα του τριάθλου και συγκεκριμένα στο sprint aquathlon. Oι μαθητές-τριες απ΄όλη την Ελλάδα έδειξαν τεράστια ανταπόκριση και ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε την Τριαθλητική Ομοσπονδία και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Νομού Ηρακλείου όπως και τους συνοδούς και μαθητές-αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα», τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής  κ.Αλέξης Οικονόμου.   

 

Δείτε το σχετικό βίντεο της Κρήτη TV: 

Τρίαθλο Αλέξης Οικονόμου
Τρίαθλο Παγκρήτιο

 

Τρίαθλο κολυμβητήριο

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button