ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το αιματοβαμμένο οδοιπορικό με τον 39χρονο φονιά της – Galaksias Portal News

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους από τον πρώην σύντροφό της. Ο δράστης, με το βίαιο παρελθόν, ακολούθησε την νεαρή κοπέλα ως το αστυνομικό τμήμα όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει, την αιφνιδίασε και ξεκίνησε να την κυνηγάει καταφέρνοντάς της 6 μαχαιριές από τις οποίες οι 4 ήταν θανατηφόρες.

Ο 39χρονος, όπως αποκαλύπτεται, είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν σωρεία κατηγοριών μεταξύ των οποίων απείθεια, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες και ξυλοδαρμοί. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό, έπειτα από καταγγελίες της συντρόφου του, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης άκουγε ζωντανά τη δολοφονία της 28χρονης

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο τμήμα μαζί με φιλικό της πρόσωπο ζητώντας βοήθεια από τους αστυνομικούς, λόγω της παρουσίας του πρώην συντρόφου της, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. Οι αστυνομικοί της πρότειναν να κάνει μήνυση, πράγμα που η ίδια αρνήθηκε, ζητώντας παράλληλα να την μεταφέρει περιπολικό στο σπίτι. Ωστόσο, η 22χρονη αστυνομικός στην οποία έγινε η καταγγελία, είπε στην 28χρονη ότι δεν υπήρχε περιπολικό και της πρότεινε να καλέσει το 100 προκειμένου να μεταβεί στο σημείο όχημα της ΕΛΑΣ.

Η κοπέλα βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, ο 39χρονος της επιτέθηκε και την κατακρεούργησε.

Ο διάλογος με την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

28χρονη: Είμαι έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.

Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;

Η 28χρονη, στη συνέχεια, ξεκίνησε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο.

Πώς έμαθαν οι γονείς της 28χρονης πως η κόρη τους δολοφονήθηκε

Από τα μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 12 ώρες μετά το φρικτό έγκλημα, έμαθαν οι γονείς της 28χρονης πως η κόρη τους είναι νεκρή.

Ο πατέρας της κοπέλας ενημερώθηκε για το έγκλημα χθες το βράδυ αλλά δεν σκέφτηκε ότι είναι το παιδί του και δεν της τηλεφώνησε. Θα της τηλεφωνούσε σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Πατέρας δράστη: «Συγγνώμη – Την είχα σαν κόρη μου»

Συγγνώμη από την οικογένεια του 28χρονου θύματος, ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου. Συγκριμένα μίλησε στο Star και ανέφερε «έχω να πω πολλά συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, την λάτρευα». «Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα» πρόσθεσε χωρίς να προχωρήσει σε άλλες λεπτομέρειες.

Σακελαροπούλου: «Καμία ανοχή και αδράνεια απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με δήλωσή της αναφέρεται στην δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους τονίζοντας ότι «Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα δεν χωρεί καμία ανοχή και αδράνεια» και υπογραμμίζοντας «την επείγουσα ευθύνη που έχει η Πολιτεία στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του εγκλήματος».

Ειδικότερα, στην δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Η δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, μια ακόμη γυναικοκτονία, μας συγκλονίζει και μας θυμώνει. Δείχνοντάς μας με σκληρό και οδυνηρό τρόπο μια από τις πιο σκοτεινές και θλιβερές όψεις της κοινωνίας μας, όπως και την επείγουσα ευθύνη που έχει η Πολιτεία στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του εγκλήματος. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα δεν χωρεί καμία ανοχή και αδράνεια».

Χαρίτσης: «Άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία»

Σε κατάθεση τροπολογίας για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία» προχωρά η Νέα Αριστερά, όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του, στο περιστύλιο της Βουλής.  «Χθες βράδυ είχαμε ακόμα μία γυναικοκτονία, έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου η 28χρονη γυναίκα είχε πάει για να ζητήσει προστασία. Δεν της την έδωσαν.

Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της. Δεν της το έδωσαν. Ενώ βρισκόταν ήδη στο Τμήμα, της είπαν να βγει έξω και να καλέσει την ‘Αμεση Δράση. Εκεί, αναζητώντας βοήθεια, την βρήκε ο δολοφόνος της», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστέρας. Σημείωσε ότι είναι η 5η γυναικοκτονία μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. «Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε γυναίκες να δολοφονούνται ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ρόλο παρατηρητών. Προχωράμε τώρα στην κατάθεση τροπολογίας για την άμεση ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε επιπλέον ότι η Νέα Αριστερά απαιτεί να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των γυναικών-θυμάτων βίας σε νομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. «Κανένα panic button δεν τις προστατεύει. Οι σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες τις προστατεύουν. Ούτε μία λιγότερη», είπε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button