Επικαιρότητα

Αγρότες με τα πόδια στα κτήματά τους λόγω κατεστραμμένης οδοποιίας – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Με τα πόδια μετακινούνται προς τα κτήματά τους αγρότες της Δράκειας, όπου η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει, αλλά η αγροτική οδοποιία παραμένει κατεστραμμένη μετά τις διπλές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου είχαν ξεκινήσει όμως δεν ολοκληρώθηκαν. «Χάσαμε μέρος της παραγωγής μέσα στις πλημμύρες. Αν χαθεί και αυτή η παραγωγή καταστραφήκαμε», η αγωνία των αγροτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας, Νίκο Κάπελα, οι διπλές πλημμύρες κατέστρεψαν εντελώς το αγροτικό δίκτυο του χωριού. «Τα προβλήματα είναι τεράστια. Οι περισσότεροι δεν έχουμε πρόσβαση στα κτήματά μας και η καλλιεργητική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει για κάποιους από εμάς», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Δρόμοι δεν υπάρχουν για να πάμε στα κτήματά μας. Και πηγαίνουμε με τα πόδια. Όμως το μόνο που μπορούμε είναι να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάποια κλαδέματα. Αν θελήσουμε να μεταφέρουμε λιπάσματα, δεν υπάρχει τρόπος, από τη στιγμή που τα αυτοκίνητά μας δεν μπορούν να προσεγγίσουν», προσθέτει ο κ. Κάπελας.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Δράκειας, Θανάσης Ρεντινιώτης, αποκαταστάσεις έγιναν μόνο στους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους. «Κάθε δρόμος ενώνεται με τέσσερις ή πέντε παράδρομους που εξυπηρετούν από τέσσερα έως δέκα και 15 κτήματα. Σε αυτούς τους δρόμους δεν υπάρχει καμία πρόσβαση, ούτε ενημέρωση για το τι πρέπει να γίνει. Η καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε με κάποιες εργασίες και εμείς μετράμε μέρες… ανοχής και αντοχής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεντινιώτης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήδη από τις πλημμύρες χάθηκε μέρος της παραγωγής σε μήλα και κάστανα τα οποία δεν μαζεύτηκαν. «Αν χαθεί κι αυτή η παραγωγή χαθήκαμε. Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας από συγχωριανούς μου που αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να πάνε στα κτήματά τους για τις καλλιεργητικές φροντίδες αυτής της περιόδου», τονίζει.

Ούτε να ποτίσουν…

Η πρόσβαση στα κτήματα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Από τις πλημμύρες καταστράφτηκε ολοσχερώς και το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

«Το αρδευτικό δίκτυο Δράκειας – Αγριάς είναι ενιαίο. Στην Αγριά, φέτος αναμένεται καλή παραγωγή ελιάς, αλλά οι συνάδελφοι αγρότες δεν έχουν να ποτίσουν και η ελαιοπαραγωγή κινδυνεύει. Με την τιμή του λαδιού να είναι στα ύψη καταλαβαίνετε τι σημαίνει αν χαθεί η παραγωγή», σημειώνει ο κ. Κάπελας.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» προσθέτει από την πλευρά του ο κ. Ρεντινιώτης εξηγώντας ότι η Δράκεια είναι κατ’ εξοχήν αγροτικό χωριό. «Είμαστε το μοναδικό από τα ορεινά χωριά του Δήμου Βόλου, το 90% και πλέον του οποίου εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή. Εμείς δεν έχουμε τουρισμό. Αν χάσουμε την αγροτική παραγωγή καταστραφήκαμε», τονίζει, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button