ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και την κλιμάκωσή του – Galaksias Portal News

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη. Στη διάρκεια αυτής επισκέφθηκε, σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων. Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκε ο Μανούσους Σταυριανουδάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντηση του με τους αγρότες επισήμανε στην ομιλία του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης, της αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Γιατί όταν ο πραγματικός αντίπαλος, το κεφάλαιο και η εξουσία του εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση, παίρνεις θέση μάχης απέναντί του, να σώσεις ό,τι σώζεται, δεν ξεκινάς από πριν να μετράς απώλειες. ‘Αλλωστε η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ή πιο σωστά η αντεπίθεση με το ΚΚΕ» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου, 17 Φεβρουαρίου 2024, στα Χανιά.

Είπε ότι μπροστά και στη μεγάλη πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου νέες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις πρέπει και μπορούν να μπουν στη μάχη «γιατί σήμερα πρέπει να στηριχτεί το λαϊκό εισόδημα ενάντια στην ακρίβεια», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η 28η του Φλεβάρη, η μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη, θα είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα. Θα είναι η μέρα που θα ακουστεί ξανά, το σύνθημα που συντάραξε μια ολόκληρη χώρα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Το οφείλουμε στις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν και στις οικογένειες τους».

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις είπε πως οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι που είναι στα μπλόκα του αγώνα «έχουν στραπατσάρει την κυβερνητική προπαγάνδα, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία και κατάφεραν ξανά και ξανά να αχρηστεύσουν τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί στενού δημοσιονομικού χώρου, που κάθε φορά επιστρατεύονται σε όσους διεκδικούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αγρότες δεν επαιτούν, απαιτούν μέτρα για να μπορούν να επιβιώσουν στα χωριά τους, για να μπορούν να παράγουν. Και έχουν δίκιο, γι’ αυτό και ο λαός είναι με το μέρος τους» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι «ο λαός είναι και με το μέρος των παιδιών του, των φοιτητών που απαιτούν αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί».

«Στους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις των φοιτητών, στους αγώνες των εργαζομένων, είναι η αντιπολίτευση που υποκριτικά ψάχνουν ορισμένοι» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «και είναι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση με το ΚΚΕ μπροστά. Και η μόνη που υπολογίζει και μπορεί να στριμώξει την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει ακόμα το θράσος να κουνάει το δάχτυλο του 41%.

Γιατί αυτή η αντιπολίτευση είναι η πλειοψηφία και μπορεί να τα σαρώσει όλα».

Είπε ότι «έχουν θράσος να μιλούν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ αυτοί που ψήφιζαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν τα νομοσχέδιά της, αυτοί που και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έχουν υπηρετήσει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μέχρι εκεί που δεν παίρνει».

«Η αντιπολίτευση οργανώνεται από τον ίδιο τον λαό και τους αγώνες του, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.

Και βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη στρατηγική» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι η ελπίδα και η μεγαλύτερη αξία των λαϊκών αγώνων σημερινών και αυριανών «είναι το μήνυμα που στέλνουν: Ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας δεν υπολογίζει πια ούτε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για “ανάπτυξη από την οποία θα επωφεληθούν όλοι”, ούτε αυτές των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για “δίκαιη ανάπτυξη”, μέσα στην ΕΕ, μέσα σε αυτό το σύστημα, με τους εκμεταλλευτές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία. Βλέπει στη δική του ενεργητική παρέμβαση και δράση τον μόνο δρόμο για να βελτιωθεί η ζωή του, για να αλλάξουν τα πράγματα».

Αναφερόμενος στα ζητήματα «εμπλοκής της χώρας στους πολέμους και τις σφαγές που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που ρίχνουν όλο και μεγαλύτερο λάδι στη φωτιά» είπε και εξήγησε για ποιούς λόγους «το ενδιαφέρον των γερακιών των ΗΠΑ για τα Χανιά, μόνο για καλό δεν είναι».

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι νέοι εξοπλισμοί που συζήτησαν στα Χανιά ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Α. Μπλίνκεν και θα πληρωθούν πολύ ακριβά από τον ελληνικό λαό και δεν έχουν σχέση με τη άμυνα της χώρας.

Χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη» την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα την οποία αποφάσισε «η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη «προστίθεται στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, η οποία συνεχίζεται με νέες αποστολές εξοπλισμού, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτεί να μην σταλεί καμιά Φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις ευρωατλαντικές αποστολές» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα είναι που χρεοκοπούν τα ψέματα, οι αυταπάτες και οι εφησυχασμοί» είπε προσθέτοντας πως στην πάλη τους ο λαός και η νεολαία «έχουν μπροστά και δίπλα τους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πολύτιμα στηρίγματα στον δίκαιο αγώνα τους».

«Το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία. Στην πορεία του αγώνα για αυτή την εργατική-λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση και νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την προοπτική το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδύεται σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί ολομέτωπα, με το κεφάλαιο και την στρατηγική του» τόνισε.

«Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι η καλύτερη συμβολή σε αυτή την υπόθεση. Γιατί θα δώσει ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση, θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, θα είναι ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν απέναντι στους λαούς για να κερδίζουν τρελά τα αφεντικά τους» υπογράμμισε καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button