Κόσμος

Διέταξε έλεγχο για το καθεστώς εργασίας του πατέρα της οικογένειας Παλαιοχριστιανών – Galaksias.com

«Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο προκειμένου να δούμε που υπηρετεί, με ποιο καθεστώς στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου». Αυτό έκανε γνωστό η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η υπουργός σχετικά με το ότι ο 45χρονος της οικογένειας των παλαιοχριστιανών της Κορίνθου ήταν δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας- Αμαρύνθου από το 2020 μετά από μετάταξή του, ανέφερε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση φροντίζει να εποπτεύεται αυστηρά ο τομέας του ανθρώπινου και δράττομαι της ευκαιρίας να ανακοινώσω και στη Βουλή ότι έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο προκειμένου να δούμε ακριβώς και αναλυτικά τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτού του υπαλλήλου που υπηρετεί, με ποιο καθεστώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύτεκνος πατέρας δούλευε, μέσα από το λαγούμι που ζούσε με την οικογένειά του, σε δημοτική υπηρεσία και μάλιστα με τηλεργασία.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, το 2020 πήρε μετάταξη στον δήμο για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής, προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 45χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button