Κόσμος

Μπάιντεν κατά Πούτιν με υβριστικές εκφράσεις – Τον αποκάλεσε «crazy son of a bitch»

Κανείς δεν περίμενε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά αυτή τη φορά ο αμερικανός πρόεδρος ξεπέρασε τα όρια της αστικής ευγένειας χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις

Ο Τζο Μπάιντεν κατέταξε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο στης Καλιφόρνια.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός π@@τ@@ς γιος («crazy SOB»), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο 81χρονος Πρόεδρος, σε ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ρώσο ομόλογό του «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Τα βέλη του Μπάιντεν στράφηκαν, όπως αναμενόταν και κατά του προκατόχου του στην προεδρία, του Τραμπ, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ παρομοίασε προχθές τα προβλήματά του με την αμερικανική δικαιοσύνη με τον διωγμό του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό» σε ψυχιατρείο, είπε ο Μπάιντεν. «Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως την Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Κατηγορεί προσωπικά τον Ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορία δυτικών πολιτικών πως για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button