ΑθλητικάΕνημέρωση

Ψάχνοντας το πρώτο του «διπλό» κόντρα στην πρωτοπόρο της Euroleague μετά το 2013 – Galaksias Portal News

Η δράση στην Euroleague επιστρέφει μετά από δυο εβδομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύσκολη “αποστολή” στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, για την 27η αγωνιστική (21:45, Newsit.gr, NovaSports Prime).

Επιστροφή στη δράση στη Euroleague μετά το… κενό διάστημα που υπήρξε λόγω της ανάδειξης Κυπελλούχου, αλλά και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Eurobasket 2025, με τον Παναθηναϊκό να έχει δύσκολη “έξοδο” στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, για την 27η αγωνιστική.

Οι “πράσινοι” έχουν ρεκόρ 16-10 και θέλουν να κάνουν την υπέρβαση κόντρα στην πρωτοπόρο της Euroleague (22-4), ώστε να συνεχίσουν την πορεία τετράδας στη διοργάνωση.

Στο διάστημα της διακοπής, ο Παναθηναϊκός έχασε τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του θεσμού. Τελευταίο του ματς στη Euroleague ήταν η εντός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στην τελευταία της αναμέτρηση στη Euroleague στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά σήκωσε το Copa del Rey στην Ισπανία νικώντας εύκολα την Μνπαρτσελόνα στον τελικό.

Το “τριφύλλι” έχει δημιουργήσει μια αρνητική παράδοση στη Μαδρίτη. Οι “πράσινοι” δεν έχουν περάσει νικηφόρα από την έδρα της Ρεάλ εδώ και 11 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2013.

Το έργο της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στη Μαδρίτη δυσκολεύει από την απουσία των Λούκα Βιλντόσα (λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο) και Κώστα Αντετοκούνμπο (χτύπησε στον αγώνα της Εθνικής με την Ολλανδία).

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Μωραΐτης, Καλαϊτζάκης, Αντετοκούνμπο και Μαντζούκας ταξίδεψαν για την Ισπανία κατευθείαν από την Ολλανδία, όπως φυσικά και οι διεθνείς Ερνανγκόμεθ, Μπαλτσερόφσκι και Λεσόρ, αλλά και ο Αταμάν (προπονητής της εθνικής Τουρκίας).

Το παιχνίδι ορίστηκαν να διευθύνουν οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Εμίν Μογκούλκοτς (Τουρκία) και Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Το αποψινό πρόγραμμα:

21:00 Άλμπα Βερολίνου – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports Start)

21:30 Παρτίζαν – Αναντολού Εφές (Novasports 5)

21:30 Βίρτους Μπολόνια – Βαλένθια (Novasports 4)

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός AKTOR (Novasports Prime)

To άρθρο Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας το πρώτο του «διπλό» κόντρα στην πρωτοπόρο της Euroleague μετά το 2013 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button