ΕνημέρωσηΠολιτική

10 σοβαρά ξένα Πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για παραρτήματα στην Ελλάδα – Galaksias Portal News

Δέκα μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν παραβιάζει το Σύνταγμα» αναφέρει επίσης και τονίζει πως «στην Ελλάδα τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε σενάριο».

Υποστηρίζει πως η αγορά μετά το λύκειο είναι αρύθμιστη και πως «με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των παραρτημάτων και μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, προσφέρουμε στους φοιτητές τους και πλήρη ακαδημαϊκά δικαιώματα».

Αναφέρει επίσης ότι «πολλοί καθηγητές της Διασποράς επιθυμούν να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα, είτε σε συνεργασίες με τα δημόσια πανεπιστήμια, είτε μέσω των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο νομοσχέδιο είπε πως «το να καταψηφίζει κάποιος ανεξάρτητα από το ποια είναι η πραγματική του θέση, μόνο και μόνο για να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική θέση, είναι στρατηγική και πρακτική άλλου αιώνα – αυτά δεν είναι καν πολιτικά φύλλα συκής».

To άρθρο Πιερρακάκης: 10 σοβαρά ξένα Πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για παραρτήματα στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button