Επικαιρότητα

Επιθεώρηση έργων σε Φόδελε και Ροδιά από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέα

Ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση του χωριού από τα αυτοκίνητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες

Μία εντελώς άλλη εικόνα αποκτούν το Φόδελε και η Ροδιά με τα έργα που εκτελούνται από το Δήμο Μαλεβιζίου. Ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών στις δύο Κοινότητες και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα όποια ζητήματα προκύπτουν αλλά και για τις λύσεις που δίνονται όπου είναι απαραίτητο. 

Στο Φόδελε η επίσκεψη του Δημάρχου ξεκίνησε από το νέο χώρο στάθμευσης που διαμορφώνεται σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Μαλεβιζίου έκτασης 1000 τ.μ. περίπου. Ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση του χωριού από τα αυτοκίνητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ο Μενέλαος Μποκέας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λάμπη Παντερή και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Άρη Σαλούστρο επισκέφτηκαν το έργο κατασκευής νέων γραφείων  – προσθήκη πρόναου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ενορίας Αγίου Γεωργίου όπου παράλληλα εκτελούνται και οι εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού Μιχαήλ Αρχαγγέλου με χρηματοδότηση από τα ανταποδοτικά οφέλη από τον ΑΔΜΗΕ για τη Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση. 

6

Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα των εργασιών ανακαίνισης της αυλής στο χώρο όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Φόδελε με τη δημιουργία γηπέδου Μπάσκετ, τη διαμόρφωση ειδικού χώρου για τα νήπια με την τοποθέτηση και νέων παιχνιδιών. Παράλληλα τοποθετήθηκαν και νέα κλιματιστικά στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. 

Στο Μουσείο Ελ Γκρέκο προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο «Ανακαίνιση Εκθετηρίου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου» με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 272.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Ανταγωνιστικό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την τοποθέτηση μίας προκατασκευασμένης αίθουσας για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου ενώ τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθεί ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Φόδελε. 

5

Στη Ροδιά ο Μενέλαος Μποκέας μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Ντουλάκη τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Γιάννη Βάμβουκα και Γιάννη Μαρή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εργασίες για την τοποθέτηση των κυβόλιθων στους δρόμους γύρω από την πλατεία και στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ αλλά και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που πρόσφατα ολοκλήρωσε η ΔΕΥΑΜ. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button