Επικαιρότητα

Ζητούν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του δεκατιανού των μαθητών – Galaksias.com

«Υπάρχουν μαθητές του σχολείου μας που περνούν δύσκολο χειμώνα, λόγω ανεργίας και οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου με ανακοίνωση του ζητά οικονομική ενίσχυση για να μπορεί να καλύψει τα έξοδα των δεκατιανών γευμάτων σε παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Σχολείο του 3ου  Γυμνασίου Ηρακλείου φοιτούν 568 μαθητές.  Υπάρχουν μαθητές του σχολείου μας που περνούν δύσκολο χειμώνα, λόγω ανεργίας και οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους, μέσα στην ολοένα εντεινόμενη ακρίβεια και ανατιμήσεων των βασικών αγαθών.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών και  των οικογενειών τους, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, με την χορήγηση δωροεπιταγών για την κάλυψη ορισμένων βασικών αναγκών τους και την κάλυψη ενός δεκατιανού για δέκα παιδιά. Αυτό πρακτικά οδηγεί σε ένα κόστος 20 ευρώ την ημέρα στο κυλικείο του Σχολείου και σε 400 ευρώ το μήνα.
Μέχρι στιγμής είναι δέκα τα παιδιά που χρειάζονται δεκατιανό, χωρίς να υπολογίζουμε κι άλλες οικογένειες που οριακά καλύπτουν το δεκατιανό των παιδιών τους και τη σίτισή τους…  Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων θεωρεί ότι σε όλα τα παιδιά πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες τους, εν έτη 2024, από την πολιτεία και το κράτος.
Δεν μπορεί κανένας να μένει μόνος του και αυτά τα δικαιώματα των παιδιών, δεν μπορούν να ικανοποιούνται μόνο από την αλληλεγγύη των Συλλόγων που ούτως ή άλλως οι οικονομικοί τους πόροι είναι πενιχροί.
Από 1/3/2024 ο Σύλλογος μας δεν θα έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να  καλύψει αυτό το κόστος
 *  Απαιτούμε από τον Δήμο Ηρακλείου να εξασφαλιστεί τώρα με έκτακτο κρατικό κονδύλι ένα γεύμα, καθημερινά για κάθε μαθητή, μέσω του δήμου αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό τους. Αλλά μέχρι τότε, άμεσα να καλυφθεί αυτό το κόστος από τον Δήμο για αυτά τα παιδιά του Σχολείου μας.
 *  Διεκδικούμε να διευρυνθεί η διάθεση γεύματος όπως γίνεται σε μαθητές Δημοτικού σε κάποια Σχολεία, σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την προοπτική σίτισης από δομές σε κάθε σχολείο».
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button