ΕνημέρωσηΟικονομία

Ανανέωσε ο Charles Leclerc με τη Ferrari – Υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πολλά είχαν ακουστεί για το ενδεχόμενο αποχώρησης του πιλότου της F1 από τη Ferrari. Υπήρχαν φήμες πως θα μπορούσε μέχρι και ο Hamilton να πάρει τη θέση του. Όλα όμως ξεκαθαρίστηκαν καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Ferrari έταξε γη και ύδωρ στο Μονεγάσκο και τον έπεισε να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του νέου συμβολαίου, όμως οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μέχρι και τη σεζόν 2029.

Οι δηλώσεις του οδηγού: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που γνωρίζω ότι θα φοράω τη στολή της Scuderia Ferrari για αρκετές ακόμη σεζόν. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν τριών ετών όταν συνήθιζα να παρακολουθώ το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου μου στη St. Devote και πάντα έβλεπα τα κόκκινα μονοθέσια. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που εντάχθηκα στην Ακαδημία Οδηγών της το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, παλεύοντας μέσα στα δύσκολα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η φετινή σεζόν, για να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο και να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου παραμένει αυτό της κατάκτησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τη Ferrari και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα περάσουμε υπέροχες στιγμές μαζί και θα κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Ο Leclerc θα ξεκινήσει την έκτη του σεζόν ως οδηγός της Ferrari το 2024, όπου θα έχει και πάλι μαζί του τον team mate Carlos Sainz, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος του έτους.

Η ιταλική ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις 13 Φεβρουαρίου, πριν από τις δοκιμές προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθούν 21 έως 23 Φεβρουαρίου στο Sakhir πριν από το πρώτο Grand Prix του Μπαχρέιν, στις 29 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button