Επικαιρότητα

«Σκοτεινό σημάδι στην Ευρωπαϊκή δημοκρατία αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες!»

Κανονικά συνεχίζεται τελικά για δεύτερη ημέρα, την Τετάρτη 17 Απριλίου, το συνέδριο του Εθνικού Συντηρητισμού στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν μερικά από τα «βαριά» ονόματα συντηρητικών πολιτικών της Ευρώπης όπως ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν.

Μετά από δικαστική διαμάχη που έγινε ύστερα από την εντολή του Δημάρχου Εμίρ Κιρ να σταματήσει η αστυνομία τις εργασίες, το δικαστήριο έκρινε ότι το συνέδριο πρέπει να διεξαχθεί κανονικά χωρίς την παρέμβαση κρατικών αρχών, ως εκ τούτου απέρριψε το αίτημα για κλείσιμο της εκδήλωσης. Η ADF International, μια νομική οργάνωση που δεσμεύεται για την προστασία της ελευθερίας του λόγου, υποστήριξε τη νομική αμφισβήτηση και βρέθηκε ενώπιον του δικαστή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ADF, «το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το άρθρο 26 του βελγικού συντάγματος παρέχει σε όλους το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά και ότι η εξάρτηση του τοπικού δημάρχου Εμίρ Κιρ στην ανάκληση αυτού του δικαιώματος λόγω σοβαρής διατάραξης της δημόσιας ειρήνης ήταν αδικαιολόγητη».

«Μάλλον, όπως σημειώνει η απόφαση, «η απειλή για τη δημόσια τάξη φαίνεται να προέρχεται καθαρά από τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει η οργάνωσή της μεταξύ των αντιπάλων», πρόσθεσε η ομάδα υπεράσπισης.

«Επιτρέποντας τη συνέχιση της Διάσκεψης του Εθνικού Συντηρητισμού, το Διοικητικό Δικαστήριο τάχθηκε υπέρ των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Paul Coleman, δικηγόρος του ADF International. «Ενώ η κοινή λογική και η δικαιοσύνη έχουν επικρατήσει, αυτό που συνέβη χθες είναι ένα σκοτεινό σημάδι στην ευρωπαϊκή δημοκρατία. Κανένας αξιωματούχος δεν πρέπει να έχει την εξουσία να κλείσει την ελεύθερη και ειρηνική συνέλευση απλώς και μόνο επειδή διαφωνεί με αυτά που λέγονται»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button