Επικαιρότητα

Άμεσα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας – Galaksias.com

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στην έναρξη της συζήτησης που θα γίνει στις επτά το απόγευμα, θα καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης

  Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει άμεσα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και να μην αξιοποιήσει την δυνατότητα που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, για ένα διήμερο διακοπής των εργασιών, η πρόταση που υποβλήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, θα μπει στην ημερησία διάταξη στις επτά σήμερα το απόγευμα.

      «Επιθυμούμε την άμεση πρόοδο της διαδικασίας και την άμεση συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

      «Μετά την απάντηση της κυβέρνησης και την επιλογή της άμεσης συνέχειας στο θέμα και όχι μετά διήμερο, η έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα γίνει σήμερα. Κατόπιν αυτού οφείλουμε να διακόψουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου-όταν ξαναρχίσουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ομιλητής θα είναι ο κ. Τσακαλώτος-και να ορίσω ως έναρξη της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, την εβδόμη απογευματινή, ώστε να προετοιμαστούν και οι ανακλήσεις συνεδριάσεων, σε αυτό το τριήμερο, διαφόρων οργάνων της Βουλής, αλλά και να στοιχειώδης προεργασία, για το ξεκίνημα της τριήμερης διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία: «Συνεπώς, η δεύτερη συνεδρίαση, θα γίνει αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου, ενάτη πρωινή, και η τρίτη συνεδρίαση, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, επίσης ενάτη πρωινή, ώστε η συζήτηση να τελειώσει το αργότερο, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, την 12 νυχτερινή της τρίτης ημέρας, με ονομαστική ψηφοφορία και με μια προσπάθεια θα μιλήσουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι, εκ των συναδέλφων οι οποίοι θα εγγραφούν».

      Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στην έναρξη της συζήτησης που θα γίνει στις επτά το απόγευμα, θα καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης. Ως βάση, ο κ. Τασούλας περιέγραψε την διαδικασία που είχε ακολουθηθεί επί της προτάσεως δυσπιστίας που συζητήθηκε τέλη Ιανουαρίου 2023. Είπε επίσης ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί κατά το πρότυπο της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button