Επικαιρότητα

«Δεν θα τους ξεχάσουμε και δεν θα σωπάσουμε», είπε τραγική μητέρα για τα Τέμπη – Galaksias.com

Συγκίνησε η Μαρία Χουρδάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, την οποία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει με συναισθήματα βαριάς συντριβής, η μητέρα του αδικοχαμένου Αγιονικολιώτη ιχθυολόγου και δύτη Νίκου Τζανόπουλου, ο οποίος το 2018 έχασε την ζωή του σε ιχθυοκαλλιέργεια της Ρόδου, μίλησε το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

«Έχω την ατυχία να είμαι εκπρόσωπος των γονιών που παλεύουν για να βρουν τη δικαίωση των αδικοχαμένων παιδιών τους, σε μια χώρα όπου νέα παιδιά χάνονται, όπου η ατιμωρησία και οι κομματικές κυβερνητικές πολιτικές διασυνδέσεις επικρατούν, όπου η δικαιοσύνη είναι «τυφλή» μας οδηγεί σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Κι αν σήμερα είμαστε όλοι εδώ, είμαστε γιατί μας έδωσαν αφορμή αυτά τα παιδιά που ένα χρόνο τώρα είναι μακριά και αυτοί οι γονείς που παλεύουν ότι πιο αδιανόητο μπορεί να ζήσει ένας γονιός, το χαμό του παιδιού του, αλλά και το σκληρό αγώνα για δικαίωση, πράγματα αυτονόητα που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν […] Σήμερα είμαστε εδώ – όσοι είμαστε – γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτή τη σιωπή, γιατί η σιωπή δεν αρμόζει σε αυτές τις ψυχές […] Κι εμείς αυτές τις ψυχές τις αποχαιρετούμε με δυνατή φωνή και με μια υπόσχεση ότι δεν θα σωπάσουμε και δεν θα ξεχάσουμε, γιατί αυτή είναι η πραγματική νίκη, να ζεις παλικαρίσια κι ας είναι ο θάνατος ανίκητος” είπε, μέσα σε πολλά χειροκροτήματα.

Μέχρι και σήμερα συγγενείς και φίλοι των θυμάτων στα Τέμπη αγωνίζονται ακόμη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο των αγαπημένων τους. Για να μπορέσουν να πενθήσουν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button