Κόσμος

H στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν 15χρονη – Την μπέρδεψαν με τον απαγωγέα – Galaksias.com

Τον γύρο του κόσμου κάνουν πλάνα από βίντεο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβολούν 15χρονη, θύμα απαγωγής, καθώς την μπέρδεψαν με τον… απαγωγέα.

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από αίτημα δημοσιογράφων, βάσει του νόμου περί δημόσιων αρχείων της Καλιφόρνιας.

Ειδικότερα, μια 15χρονη πυροβολήθηκε από αστυνομικούς καθώς έτρεχε προς το μέρος τους για βοήθεια μετά την απαγωγή της από τον πατέρα της, ενώ ένας αξιωματικός φώναζε -μάταια- στους άλλους αστυνομικούς να σταματήσουν να πυροβολούν.

Ο σερίφης της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο, Σάνον Ντίκους, δήλωσε πως κατά τη στιγμή των πυροβολισμών η 15χρονη, φαινόταν να τρέχει προς τους αστυνομικούς φορώντας «εξοπλισμό με όπλα», αλλά το υλικό δείχνει ότι, ενώ η κοπέλα δεν φαίνεται να φέρει κάποιον εξοπλισμό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Savannah Graziano, 15 ετών, σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, αφού ο πατέρας της, Anthony John Graziano, 45 ετών, είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, Tracy Martinez και είχε απαγάγει την κόρη του.

Στα πλάνα, το κορίτσι φαίνεται μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, να ακολουθεί τις οδηγίες αστυνομικού και να σύρεται με τα χέρια και τα γόνατά της κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 15 στην Καλιφόρνια.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει: «Σταματήστε να την πυροβολείτε! Είναι στο αυτοκίνητο (σ.σ.: ο δράστης)! Σταματήστε! Είναι εντάξει! Είναι στο αυτοκίνητο! (…) Σταματήστε!».

Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι η Savannah πυροβολήθηκε επειδή φορούσε εξοπλισμό με όπλα και ανταπέδωσε τα πυρά, ωστόσο το υλικό φαίνεται να αποδεικνύει πως ήταν άοπλη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button