Επικαιρότητα

Ικανοποίηση στην Ιεράπετρα από την σιωπηλή παράταση στις κατεδαφίσεις των παράνομων κατασκευών

«Καταφέραμε την αναστολή των κατεδαφίσεων», δηλώνει ο δήμαρχος  Ιεράπετρας κ. Μανόλης  Φραγκούλης για το παραλιακό μέτωπο

Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις  στην Ιεράπετρα μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Από την 1η Νοεμβρίου 2024 οι καταστηματάρχες θα  πρέπει να αρχίσουν να ξηλώνουν μόνοι τους τις πέργκολες.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά από την εξέγερση του λαού της Ιεράπετρας, μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και άλλους βουλευτές, καθώς και από τις παρεμβάσεις της ΠΟΕΣΕ και πάνω από 50 Σωματείων Καφέ και Εστίασης από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και τη νησιωτική Ελλάδα, έδωσε σιωπηλή παράταση στις κατεδαφίσεις των παράνομων κατασκευών των καταστημάτων τουρισμού και εστίασης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Μέχρι τότε θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να βρεθούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την ολιστική αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου και την κατασκευή των νέων αδειοδοτημένων  χώρων, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης .

«Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης του σοβαρού προβλήματος που επρόκειτο να δημιουργηθεί στην τοπική μας οικονομία από τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας έναν περίπου μήνα πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, καταφέραμε την αναστολή των κατεδαφίσεων. Τόσο προεκλογικά όσο και μετά την εκλογή μας ως Δημοτική Αρχή είχαμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε κοντά στους καταστηματάρχες αναζητώντας τη βέλτιστη δυνατή λύση σε ένα θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή αφού οι επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες και σε πολλά επίπεδα για την τοπική κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό. Με συνεχή επαφή με τους βουλευτές μας, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, συλλόγους και φορείς της κοινωνίας, καταφέραμε μετά από συνεννόηση να πετύχουμε το στόχο μας. Ευχαριστούμε όλους που μας εμπιστεύθηκαν και στάθηκαν δίπλα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά για τις τελευταίες εγκρίσεις της μελέτης και τη χρηματοδότηση του έργου ώστε η Ιεράπετρα να αποκτήσει ένα καλαίσθητο και λειτουργικό παραλιακό μέτωπο που θα χαίρονται τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες», ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανόλης Φραγκούλης.

«Οι πιέσεις του κόσμου έφεραν το επιθυμητό  αποτέλεσμα για το ζήτημα των κατεδαφίσεων στο παραλιακό μέτωπο που έληξε προς στιγμήν. Η ανακοίνωση ήρθε χθες από πλευράς Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Μανώλη Φραγκούλη, ο οποίος έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι συμφωνήθηκε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας θέλει να ευχαριστήσει όλα τα καταστήματα αλλά και όσους πήραν μέρος σε αυτή την προσπάθεια του δίκαιου αιτήματος των καταστηματαρχών σχετικά με την αναβολή για την κατεδάφιση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας», ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

«Μας δόθηκε μια σιωπηρή παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου από τον κ Χατζηδάκη και ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και όσους βοήθησαν να τα καταφέρουμε . Τώρα θα πρέπει να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεσμευόμαστε να ξηλώσουμε αυτές τις κατασκευές που έχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου του 2024. Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι τα πρώτα 4 εκατομμύρια ευρώ που θέλουμε για να ξεκινήσουμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα τα εξασφαλίσουμε μέσω κάποιου χρηματοδοτικού εργαλείου. Για τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες  και να παραδοθεί σε χρήση όλο το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει κάποιο ‘άλλο  χρηματοδοτικό εργαλείο από το οποίο να εξασφαλίσουμε και αυτή τη χρηματοδότηση για να μπορέσει η Ιεράπετρα να γίνει μια πόλη ελκυστική και κυρίως λειτουργική για τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους», μας είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ και Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μάνος Μιχελαράκης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button