ΕνημέρωσηΠολιτική

Εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς – Ναι, τα περιπολικά γίνονται και ταξί – Galaksias Portal News

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο από σήμερα (5/4/24) μέχρι τις 7 του μήνα…

Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική ευημερία ήταν οι λέξεις που τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο.

«Θα ξανακάνουμε μπλε όλη την Ελλάδα στις ευρωεκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που δεχόταν θερμό χειροκρότημα. «Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι το συνέδριο συμπίπτει με τα 50 χρόνια της ΝΔ αλλά και τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Έκανε αναφορά στο όραμα του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή και τόνισε ότι θα προχωρήσουμε μεγάλα και τολμηρά βήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι στο περιστύλιο της ΝΔ υπογράφηκε η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ.

«Η Ελλάδα μπήκε σε τροχιά προόδου»

«Την πρώτη τετραετία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστια εμπόδια… Κι όμως! Μέσα σε 4 χρόνια η εθνική ρότα άλλαξε, βάζοντας την Ελλάδα για τα καλά σε τροχιά προόδου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα του 2024 αρχίζει να προσεγγίζει τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός. «Ξέρουμε ότι η ακρίβεια πιέζει τα νοικοκυριά. Τα πράγματα αργά αλλά σταθερά γίνονται καλύτερα».

«Μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση».

Για τα εθνικά ζητήματα

«Στα κούφια λόγια δήθεν πατριωτών απαντάμε με πράξεις. Με ένα τολμηρό σχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις του 2030. Επίσης η δυναμική διπλωματία κάνει καθοριστικές συμφωνίες με γείτονες και περιορίζει την επιρροή όσων αμφισβητούν τα εθνικά μας δίκαια».

«Να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ πουλάς κηραλοιφές και δήθεν χειρόγραφα του Χριστού συνιστά πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το κόμμα μας είναι ένα κόμμα λαϊκό και κοινωνικό, έχοντας στο επίκεντρο τον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

«Ναι, η ΝΔ είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων».

«Ο ρεαλισμός είναι η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό»!

«Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν μερικούς… Θα συνεχιστούν»

«Τις παθογένειες τόσων δεκαετιών καλείται να ξεριζώσει η δεύτερη θητεία μας… Οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν μερικούς αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς και για αυτό θα συνεχιστούν».

«Η εθνική οικονομία βρίσκεται πια στην επενδυτική βαθμίδα. Ενισχύεται από επενδύσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές…».

«Κάναμε προσλήψεις 27.000 μόνιμων εκπαιδευτικών που όχι μόνο επιμορφώνονται αλλά και αξιολογούνται… Ο νέος νόμος ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Επιτέλους να δημιουργηθούν και στη χώρα μας μη κρατικά πανεπιστήμια ώστε τα παιδιά μας να μη φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές.

«Καθιερώνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Αυξήθηκε το δυναμικό και αυξήθηκαν και οι μισθού. Θα δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για να φτάσουν γιατροί και στα νησιά μας.

Είναι δύσκολο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε για την ασφάλεια. Χρειαζόμαστε χρόνο και επίμονη σκληρή δουλειά».

Για τη δολοφονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

17.000 αστυνομικοί έχουν προστατεύσει χιλιάδες γυναίκες… Όταν όμως μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά, αμαυρώνουν όσα θετικά έχουμε πετύχει … Ναι τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να φυλάξουν τον πολίτη όπως γίνονται και ασθενοφόρα για να μεταφέρουν την έγκυο όπως γίνονται πυροσβεστικά οχήματα όταν απομακρύνουν ζωές από τις φωτιές… Έχουν τη δική μας στήριξη αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι απέναντι δεν υπάρχει η αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων αλλά των υπαρκτών προβλημάτων. Τόνισε ακόμα ότι οι πολίτες μας ζητούν να λύσουμε τα προβλήματα χωρίς αλαζονεία και γι’ αυτό η πολιτική σταθερότητα είναι ζητούμενο.

Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και η πατρίδα δεν θα συγχωρέσει κανένα πισωγύρισμα. Είναι μια μάχη με ευρωπαϊκό και εθνικό αποτύπωμα.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι απέναντί μας είναι ένας εισαγόμενος αρχηγός ο οποίος προσβάλλει την δημοκρατία και τους θεσμούς αφήνοντας υπονοούμενα για νοθεία.  Ακολουθώντας τον προκάτοχό του τάζει γιατί όπως φαίνεται το λεφτόδεντρο δεν έχει μαραθεί ακόμα. Απέναντί μας έχουμε και έναν δεύτερο πρόεδρο που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου και μερικές ακραίες φωνές όπως ένας τηλεθαυματοποιός.

«Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο. Λες κι υπάρχουν Έλληνες που θλίβονται περισσότερο απ όλους από αυτό το εθνικό δράμα» είπε αναφερόμενος στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λένε ότι πνίγουν μετανάστες όταν το λιμενικό μας προστατεύει τα σύνορα 365 μέρες το χρόνο». «Σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι ξαναζούμε τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Πυροβολούν πρόσωπα και οικογένειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε τέτοια χτυπήματα. Όμως τώρα ξεπερνιούνται πολλά όρια είπε.

Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί.

Έχουμε μια υποχρέωση να μην επιτρέψουμε ο δημόσιος λόγος να γίνει βάλτος φημών από αυτούς που κάνουν καριέρα δηλητηριάζοντας τις σκέψεις των πολιτών. Αυτό θα είναι κατάντια. Σχεδιάζουν ένα κλίμα από το παρελθόν με χυδαία τοξικότητα. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Στις ευρωεκλογές θα κριθεί ποιος έχει δυνατή φωνή στους συσχετισμούς των Βρυξελλών. Γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι καθιέρωσαν τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.

«Ζητούμε από τους πολίτες να πουν όχι στους άκυρους πειραματισμούς, να πουν ένα μεγάλο ναι στη σιγουριά».

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015… Να ενωθούμε όπως το κάναμε στις περασμένες εκλογές».

«Έχω ισχυρή εντολή να οδηγήσω την Ελλάδα εκεί που της αξίζει… Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω δεσμευθεί μαζί σας η παράταξή μας να γνωρίζει μόνο νίκες».

«Στα 50 χρόνια πάμε για τη νέα νίκη της ΝΔ! Ας κάνουμε τη νίκη στις Ευρωεκλογές καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του.

Δείτε εδώ την ομιλία του Κυριακού Μητσοτάκη στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ:

Παρόντες είναι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης…

To άρθρο Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς – Ναι, τα περιπολικά γίνονται και ταξί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button