ΑθλητικάΕνημέρωση

Βρούτσης και Παπαστεργίου παρέδωσαν σε Λυσάνδρου και Γαλατσόπουλο την ΚΥΑ

Από τις 9 Απριλίου η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται με το wallet, καθώς η νέα διαδικασία ταυτοποίησης -που θα πραγματοποιείται από το ψηφιακό πορτοφόλι, το gov.gr wallet, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή των κάτοχων εισιτηρίων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), το emep.gov.gr- τίθεται σε εφαρμογή στους αγώνες της Super League και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και στους αγώνες της Basket League, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέδωσαν στους προέδρους των Super League και Basket League, Μήνα Λυσάνδρου και Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, αντίστοιχα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Εξειδίκευση ζητημάτων σχετικά με την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Πλατφόρμα ταυτοποίησης κατόχων αθλητικών εισιτηρίων”» (ΦΕΚ Β’ 1120/2024), όπου καθορίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για την είσοδό τους στα γήπεδα.

«Σήμερα, εδώ στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου παραδώσαμε στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου και στον πρόεδρο της Basket League, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, την ΚΥΑ, που οριοθετεί το νέο σύστημα ταυτοποίησης των φιλάθλων στα γήπεδα, το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό κομμάτι υλοποίησης του νέου Νόμου 5085/2024, μετά από το σύγχρονο σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

«Το ΦΕΚ, το οποίο εκδόθηκε χθες αργά το βράδυ, δείχνει την απόλυτη βούληση της κυβέρνησης να κάνουμε πράξη ό,τι έχουμε δεσμευτεί. Με απόλυτη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα και με σεβασμό απέναντι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με τα οποία πλέον είμαστε σύμμαχοι, συνεργάτες, ισότιμοι στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης και προσέθεσε: «Συνομιλήσαμε με τους εκπροσώπους των δύο επαγγελματικών λιγκών για το νέο σύστημα ταυτοποίησης το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για το ποδόσφαιρο στις 9 Απριλίου και για το μπάσκετ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Είμαστε απόλυτα συνεπείς σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί. Βλέπετε από τις 12 Φεβρουαρίου και μετά, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, ήδη εφαρμόζεται. Η ΔΕΑΒ παίρνει αποφάσεις και είναι κάτι που θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «το τρίπτυχο “νέα νομοθεσία, κάμερες, ταυτοποίηση” εγγυάται τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού» και προσέθεσε: «Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου η ταυτοποίηση να γίνεται με τον πλέον σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.

Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει το ψηφιακό μας πορτοφόλι, το gov.gr wallet, ώστε με τρόπο απλό και φιλικό να μπαίνουμε γήπεδα κι εμείς και τα παιδιά μας. Για να επιστρέψουμε από τις 9 Απριλίου στα γήπεδα με το νέο τρόπο ταυτοποίησης, είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούμε σήμερα κιόλας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο emep.gov.gr, κάτι που ήδη έχουν κάνει περίπου 4.5 εκατ. Έλληνες. Κοινός μας στόχος με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητικού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έχει καταβάλει ένα σημαντικό αγώνα το τελευταίο διάστημα, είναι να ξαναγίνουν τα γήπεδα ασφαλείς χώροι για όλους όσοι αγαπάμε τα αθλήματα – και οφείλω προς αυτή την κατεύθυνση να ευχαριστήσω και τις ομάδες, οι οποίες από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει ότι θέλουν πραγματικά να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη νέα μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, αφού ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι «η συνεργασία μέχρι στιγμής είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο». «Δεν θα μπορεί να έχει επιτυχία η προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας, αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί, αν δεν έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο.

Σήμερα γίνεται άλλο ένα βήμα, το δεύτερο σημαντικό μετά την ψήφιση του νόμου στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε το νέο ασφαλές περιβάλλον για όλους τους φιλάθλους» τόνισε και επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να είναι ουραγός των εξελίξεων παγκοσμίως σε επιχειρηματικό, κοινωνικό επίπεδο. Δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω την τεχνολογία στον τρόπο λειτουργίας του και το σημερινό βήμα είναι αυτό που επικυρώνει τυπικά, σε λίγες εβδομάδες ουσιαστικά και πρακτικά, την είσοδο της τεχνολογίας σε καθοριστικό πλέον ρόλο στη λειτουργία των εγκαταστάσεων και στην υποδοχή των φιλάθλων. Βήμα, βήμα, προχωράμε.

Το πρώτο γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα και ήδη έχουν διεξαχθεί κάποιοι αγώνες με κόσμο. Το δεύτερο βήμα είναι στις 6 Μαρτίου με την εφαρμογή του νέου συστήματος καμερών και το τρίτο στις 9 Απριλίου με την εφαρμογή του τρόπου ταυτοποίησης των φιλάθλων. Βήμα βήμα θα φτάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Να μην ανησυχούν οι φίλαθλοι, διότι θα υπάρξει και πιο αναλυτική εκστρατεία ενημέρωσης. Μην ακούγεται ως κάτι μεγάλο στο μυαλό, είναι μόνο προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν είναι σύνθετο και σίγουρα θα είναι κάτι, που μετά τις πρώτες εβδομάδες όλοι θα συνηθίσουμε και θα είμαστε ευχαριστημένοι και ανακουφισμένοι που το εφαρμόζουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Basket League Βαγγέλη Γαλατσόπουλου ο οποίος ανέφερε: «Ο στόχος είναι κοινός, η συμμαχία είναι κοινή, η συνεργασία, άριστη με ένα και μοναδικό στόχο: την ασφάλεια των φιλάθλων στα γήπεδα. Ξεκινήσαμε με το πρώτο βήμα, όταν παραλάβαμε το ΦΕΚ για το θέμα των καμερών, σήμερα παραλάβαμε το ΦΕΚ για την ταυτοπροσωπία των φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως είπε ο υπουργός, το νέο σύστημα ταυτοποίησης τω φιλάθλων θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο στο ποδόσφαιρο και από τη νέα αγωνιστική σεζόν στο μπάσκετ. Είναι κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Νομίζω ότι είναι η δική μας σειρά να εφαρμόσουμε τα νέα συστήματα για να προστατεύσουμε τον κόσμο και να αισθάνεται ασφαλής στα γήπεδα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button