Επικαιρότητα

Καθηγητής θύμα τραμπουκισμού στο Ειδικής Αγωγής στον Βόλο – Galaksias.com

Ατομα που εμφανίστηκαν ως φοιτητές του ζητούσαν ακαδημαϊκή ταυτότητα για να του επιτρέψουν να πάει στο γραφείο του – Ανάρτησαν αφίσα με κατηγορίες σε βάρος του

Θύμα τραμπουκισμού από άτομα που εμφανίστηκαν ως φοιτητές και συμμετείχαν στην κατάληψη στον θόλο, έπεσε καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν επιχείρησε να πάει στο γραφείο του, για να πάρει προσωπικά του αντικείμενα.

Το περιστατικό έγινε εν μέσω καταλήψεων στην πλειοψηφία των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, από φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο καθηγητής επιχείρησε να μπει στο κτίριο Παπαστράτος προκειμένου να πάει στο γραφείο του και να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Φοιτητής εμφανίστηκε μπροστά του και του ζήτησε… ακαδημαϊκή ταυτότητα(!) για να πειστεί ότι όντως είναι καθηγητής του τμήματος και στη συνέχεια επέμενε να τον συνοδεύσει μέχρι το γραφείο του!

Ο καθηγητής ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε την ταυτότητά του, αρνήθηκε τη συνοδεία. Όταν όμως επιχείρησε να μπει στο ασανσέρ του κτιρίου και να πάει στο γραφείο του, έγινε παρέμβαση από δύο ακόμη άτομα που άρχισαν να τον σπρώχνουν και να τον οδηγούν έξω από το κτίριο.

Ακολούθησε διαπληκτισμός και την επομένη με αφίσα που αναρτήθηκε στον Θόλο και υπογράφεται από το «Συντονιστικό Κατάληψης Φοιτητικών Συλλόγων Θόλου», ο καθηγητής έμπαινε στο στόχαστρο των φοιτητών. Τον κατήγγειλαν ότι… τραμπουκίζει, ότι δεν συνεργάζεται μαζί τους και ότι επιχειρεί να παρεμποδίσει τον αγώνα τους!

Το θέμα πήρε διαστάσεις με τον καθηγητή, που είναι από τους παλαιότερους του τμήματος, να ζητά θεσμική παρέμβαση τόσο από τη Γενική Συνέλευση του ΠΤΕΑ όσο και από το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το θέμα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης, το οποίο εξέδωσε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο «καταδικάζει απερίφραστα και αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και δυσφήμηση του συναδέλφου μέλους ΔΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και τον στηρίζει απόλυτα. Υπενθυμίζει ότι η εμπιστοσύνη και ο αλληλοσεβασμός, μέσα από τις ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές, είναι κοινή υποχρέωση όλων των μελών της κοινότητας του Π.Θ. όπως περιγράφονται στον Κώδικα Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένει ανταπόκριση και από τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τη σύνταξη αυτού του κειμένου και ζητάει την άμεση απόσυρση της αφίσας η οποία δυναμιτίζει το ήρεμο κλίμα στο Π.Θ. και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά στις κινητοποιήσεις/διεκδικήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Η υπόθεση συζητήθηκε και στη γενική συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής η οποία εξέδωσε ψήφισμα μόλις χθες. «Καταδικάζουμε απερίφραστα και αποδοκιμάζουμε αυτή την συγκεκριμένη ενέργεια των ατόμων της κατάληψης και θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές στοχοποίησης και δυσφήμησης του κ. Βλάχου», αναφέρουν μεταξύ άλλων και ζητούν από τη διοίκηση του Π.Θ. να πάρει θέση και προβεί στις δέουσες ενέργειες απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. «Ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να αποσυρθεί άμεσα η αφίσα και να αποκατασταθεί άμεσα και με ανάλογο τρόπο η βλάβη που προκλήθηκε μέσα από την απερίσκεπτη αυτή ενέργεια στο πρόσωπο του συναδέλφου μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που καθηγητής πέφτει θύμα τραμπουκισμού ατόμων που εμφανίζονται ως φοιτητές αλλά δεν αναγνωρίζουν τους ίδιους τους καθηγητές τους, από τους οποίους ζητούν ταυτότητες και να τους συνοδεύσουν μέχρι τα γραφεία τους!

Σημειώνεται ότι ο Θόλος βρέθηκε υπό κατάληψη για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Καθηγητές αλλά και τα στελέχη της πρυτανείας δεν είχαν πρόσβαση στα γραφεία και σε προσωπικά τους αντικείμενα και η είσοδός τους στον χώρο εξαρτιόταν κάθε φορά από τις διαθέσεις των λιγοστών που… φυλούσαν την κεντρική είσοδο.

πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button