Υγεία & Διατροφή

Η κοινή συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου ανδρών και τον τελικό στο Κύπελλο γυναικών – Galaksias Portal News

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας η κοινή συνέντευξη Τύπου για το Final 8  του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, και τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών που θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή (18/2) στο ίδιο γήπεδο, πριν από την καταληκτική αναμέτρηση του φάιναλ έιτ των ανδρών. Στην κοινή συνέντευξη μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των συνολικά δέκα ομάδων που θα λάβουν μέρος στις δύο διοργανώσεις, ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ (που είναι χορηγός του Κυπέλλου και της ΕΟΚ), Γιάννης Ρόκας.

Οι προπονητές των ομάδων με τους κ.κ Βρούτση, Μαυρωτά, Λιόλιο

Οι παρευρεθέντες δήλωσαν μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βαγγέλης Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είμαι ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, ανάμεσα σε προπονητές καταξιωμένους και παίκτες που δίνουν το παράδειγμα σε όλους.

Θα ήθελα να χαιρετήσω τον υπουργό Αθλητισμού που βρίσκεται κοντά μας. Κύριε υπουργέ, είναι τιμή και χαρά μας που βρίσκεστε κοντά μας και που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή και που πορευόμαστε με κοινές αρχές και αξίες. Θέλω να χαιρετήσω τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού που είναι ανάμεσά μας ξανά και μας τιμά. Επίσης, τον χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ, που είναι συνέχεια μαζί μας και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ που είναι ανάμεσά μας και από την περιφέρεια της Κρήτης που για μία ακόμη φορά κάνουμε το Final 8 εκεί. Το κύπελλο είναι μια γιορτή που ενώνει τους πάντες και κυρίως ενώνει τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Το μπάσκετ είναι το μέσο για να ενώσουμε τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου οι ομάδες να μάχονται η μία την άλλη, αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου είμαστε ενωμένοι. Και σήμερα έχουμε τη χαρά αυτή η ενότητα να μην αφορά μόνο το μπάσκετ Ανδρών, αλλά και το μπάσκετ Γυναικών. Ευελπιστούμε αυτή η διοργάνωση να είναι προάγγελος των μεγάλων διοργανώσεων που έρχονται και θα διεξαχθούν στη χώρα μας όπως είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά το καλοκαίρι, που ευελπιστούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2025 που θα γίνει στη χώρα μας, περιμένοντας τόσο η Εθνική Ανδρών, όσο και η Εθνική Γυναικών να μας κάνουν περήφανους. Η ΕΟΚ είναι φιλόξενη με όλους και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία με την εικόνα και όχι με τα λόγια πως ο αθλητισμός ενώνει».

Νίκος Νικολόπουλος (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση αυτή, στην οποία θα υπάρχει και μια καινοτομία: Θα διεξαχθούν και οι δύο τελικοί, Ανδρών και Γυναικών, την ίδια ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό, την περιφέρεια Κρήτης, τον δήμαρχο Ηρακλείου και την ΕΚΑΣΚ για την συμπαράσταση και τη βοήθεια. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια άρτια διοργάνωση. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και να ευχηθώ το καλύτερο. Ένας θα χαρεί στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο, αλλά αυτό που ευχόμαστε είναι όλη η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης Βρούτσης (αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού): «Αυτό το οποίο νιώθει κάποιος που ασχολείται και αγαπάει τον αθλητισμό, τις αξίες, τις αρχές, την ομορφιά του βλέποντας αυτήν την εικόνα, την όμορφη διοργάνωση που θα κάνουμε στην Κρήτη, αυθόρμητα θέλει να πει συγχαρητήρια, σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη σας προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σε αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη σε μια περίοδο που ο αθλητισμός κρίνεται για τη βιαιότητα, εδώ στην Ελλάδα κυρίως όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό με την ποιότητά του, την δύναμη την ψυχής των αθλητών, την ομορφιά που προσφέρει και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μπάσκετ αποτελεί σήμερα το δείκτη και την πυξίδα που πρέπει να έχει ο ελληνικός αθλητισμός κι εδώ τα έχουμε καταφέρει. Αντίθετα με αυτά που έγιναν με αφορμή τα θλιβερά εγκληματικά γεγονότα με αθώους ανθρώπους, το μπάσκετ σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, την ποιότητα, την ομορφιά του αθλητισμού, δείχνει πώς πρέπει να οδηγήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό. Με τον πρόσφατο αθλητικό νόμο, υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα. Μάλιστα η σημερινή μέρα συμπίπτει μαζί με την ενημέρωση που γίνεται για το Final 8, το άνοιγμα των γηπέδων του ποδοσφαίρου ξανά με δύσκολα και πολύ αυστηρά μέτρα που πήραμε από εδώ και πέρα. Σήμερα ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα άλλο περιβάλλον. Πολύ αυστηρές κυρώσεις περιμένουν όποιον προβεί σε αθλητικές παρατυπίες και βιαιότητες. Στις 6 Μαρτίου έχουμε συμφωνήσει πως όλα τα γήπεδα του μπάσκετ θα πρέπει να είναι οπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία καμερών, όπως προβλέπει ο νόμος. Η ελληνική Πολιτεία έχει πει πως όσοι δεν ακολουθήσουν τον νόμο θα είναι κλειστά τα γήπεδα. Η επόμενη ημερομηνία, 9 Απριλίου, που αφορά αρχικά το ποδόσφαιρο αφορά την ταυτοποίηση των εισιτηρίων, κάτι που θα γίνει και για το μπάσκετ. Αυτή η εικόνα συνύπαρξης όλων των ομάδων είναι μοναδική, ξεχωριστή και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που έχετε σηκώσει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ. Να κρατήσουμε αυτήν την όμορφη εικόνα και το hashtag που έχετε εκεί ψηλά #einaigiοrti, να το κρατήσουμε. Ναι, είναι γιορτή το μπάσκετ και ο αθλητισμός στην Κρήτη. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να δώσουμε όλοι στην Κρήτη».

Γιώργος Μαυρωτάς (γενικός γραμματέας Αθλητισμού): «Μπορεί να έρχομαι από το πόλο, αλλά ο φάρος του ελληνικού αθλητισμού είναι το μπάσκετ. Από αυτό όλοι μας εμπνευστήκαμε για να φέρουμε τις επιτυχίες αργότερα. Από το 1987 και μετά και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με χαρά βλέπω να αντιμετωπίζουμε άνδρες και γυναίκες ισότιμα με έναν τελικό που θα περιλαμβάνει και τα δύο φύλα. Συμφωνώντας απόλυτα με τον υπουργό και τον πρόεδρο, θα πω πως θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού στο Ηράκλειο. Χιλιάδες παιδιά παίρνουν το διαβατήριο για να μπουν στον αθλητισμό από το μπάσκετ και αυτό πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Έχουμε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες. Θα τους δώσουμε από 15 ως 18 Φεβρουαρίου. Καλή επιτυχία στις ομάδες και σε όλους εμάς να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα».

Oι αρχηγοί των ομάδων

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Το ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έρχεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για το μπάσκετ της χώρας. Τα δύο κορυφαία εγχώρια πρωταθλήματα, η Stoiximan Basket League και η Elite League Ερίκος Ντυνάν είναι αναβαθμισμένα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά την φετινή σεζόν, οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Euroleague, Eurocup και Basketball Champions League, πραγματοποιούν από πολύ καλές έως εξαιρετικές πορείες και το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μπάσκετ αυξάνεται, όπως διαπιστώνουμε από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Θεωρώ ότι θα δούμε μια εξαιρετική από άποψης ποιότητας και ανταγωνισμού διοργάνωση εφάμιλλη των Final 8 που βλέπουμε στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο θεσμός του Final 8 καθιερώνεται, όπως και ο θεσμός του Super Cup που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, λάτι που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, γιατί από τέτοιες διοργανώσεις το μπάσκετ κερδίζει νέους φίλους. Ασφαλώς τα περιθώρια βελτίωσης και για το Final 8 και το Super Cup είναι σημαντικά και ελπίζουμε σύντομα ακόμη περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτως σωματειακής προτίμησης να παρακολουθεί αυτές τις δύο διοργανώσεις, να ζει την εμπειρία της «γιορτής» και των συναρπαστικών αναμετρήσεων του ελληνικού μπάσκετ. Μαζί ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση και πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουμε θεσμούς όπως το Final 8 και το Super Cup και η συνεργασία μας είναι συνεχής, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις νέες προκλήσεις σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ταχύτατες. Είναι πολύ ευχάριστο γιατί το μπάσκετ είναι ένα, διότι, παράλληλα με το Final 8 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την πρόσκληση στην σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου. Να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία και καλή επιτυχία. Και να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου ως φίλος του μπάσκετ όσους συμβάλλουν στην διεξαγωγή της διοργάνωσης και να ευχηθώ να πάνε όλα καλά στον οργανωτικό τομέα».

Γιάννης Ρόκας (επικεφαλής μάρκετινγκ ΟΠΑΠ): «Είναι χαρά και τιμή μεγάλη που σε αυτή τη γιορτή του ελληνικού μπάσκετ με τις 10 καλύτερες ομάδες παρούσες, ο ΟΠΑΠ δίνει το «παρών» ως ο διαχρονικά μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού. Φέτος, για τέσσερις ημέρες στο Ηράκλειο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των φιλάθλων. Ευχή να το απολαύσετε πρώτα από όλους εσείς, οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά και εμείς που θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη χαρά. Είναι πολύ όμορφο που φέτος ο τελικός των γυναικών θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με τον τελικό των Ανδρών στο ίδιο γήπεδο. Είμαι βέβαιος πως οι φίλοι του μπάσκετ στην Κρήτη θα αγκαλιάσουν την κίνηση αυτή. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ να είναι μια πραγματική γιορτή μεταφέροντας την χαρά στην περιφέρεια. Να το γιορτάσετε με την ψυχή σας όλοι και μην ξεχνάμε το hashtag, το μπάσκετ #einaigiorti».

Νίκος Συριγωνάκης (αντιπεριφερειάρχης Κρήτης): «Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευτυχείς που για μία ακόμη χρονιά και φέτος θα φιλοξενήσουμε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, αυτούς τους μεγάλους αγώνες, αυτό το εξαιρετικό τουρνουά το Final 8, αλλά και το κύπελλο Γυναικών. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΟΚ, τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ που και φέτος μας εμπιστεύτηκαν γι’ αυτά τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι η Κρήτη αποτελεί έναν αγαπητό, εξαιρετικό, φιλικό και ασφαλή αθλητικό προορισμό. Μέσα από τη συνεργασία όλων μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του τουρνουά. Θα καλωσορίσουμε τις αποστολές όλων των ομάδων και θα προσπαθήσουμε να έχουνε μια καλή διαμονή και να απολαύσουνε την κρητική φιλοξενία και ζεστασιά.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός, να πετύχουν τους στόχους τους και αυτό το οποίο ζητάμε είναι να προσφέρουν θέαμα για όλους τους φιλάθλους και να αποδείξουν ότι προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό πνεύμα στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει».

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός): «Να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους προπονητές και αθλητές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την όμορφη ενέργεια, να παίξουμε ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε εμείς στο μπάσκετ γυναικών. Την προβολή την έχουμε ανάγκη. Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα «ξεκλέψουμε» κόσμο που θα δει και τον δικό μας αγώνα και την δική μας προσπάθεια. Στόχος μας ως Παναθηναϊκός είναι να κατακτήσουμε το κύπελλο όπως και πέρυσι και σκοπός να προσεγγίσουμε κορίτσια στο χώρο του αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια που θα έρθουν να μας δουν. Ελπίζουμε να τα εμπνεύσουμε με τον κόπο και την προσπάθειά μας να ακολουθήσουν το άθλημα».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια Παναθηναϊκού): «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές και αθλητές που εμπνέουν κι εμένα προσωπικά και όλον τον αθλητικό κόσμο. Θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία της ΕΟΚ να διεξαχθεί ίδια μέρα και γήπεδο και ο δικός μας τελικός. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προβολή μας. Το αξίζει το μπάσκετ γυναικών. Είναι χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων, αλλά ο κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Είναι μια πολύ σκληρή και δουλεμένη ομάδα, άρα έχει το δικό του άγχος και τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Εμείς ως Παναθηναϊκός δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, άλλωστε το ζήσαμε αυτό πέρυσι, όταν κινδυνεύσαμε να χάσουμε το κύπελλο. Θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω πως το άγχος του τελικού αυτού, η συμμετοχή μου στους προηγούμενους τελικούς το κάνει πιο διαχειρίσιμο».

Ζωή Κορρέ (Εσπερίδες Καλλιθέας): «Φυσικά θα είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και θέλουμε το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα κερδίσει».

Θάνος Σόφτσης (προπονητής Εσπερίδων Καλλιθέας): «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία και νομίζω είναι πρωτοφανές, δεν νομίζω να έχει γίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη Τύπου πριν από τελικούς, Είναι μια όμορφη εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Μετά από χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής θέλω να πω πως είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από το μπάσκετ Ανδρών, από τους προπονητές εμείς και οι αθλήτριες από τους καταξιωμένους παίκτες. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες των Ανδρών όταν συναντάνε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Και ελπίζω κάποιες εκπλήξεις που έχουν γίνει στο κύπελλο να ακολουθήσουμε κι εμείς και να κατακτήσουμε το Κύπελλο φέτος».

Οι κούπες για τις οποίες θα παλέψουν οι ομάδες

Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός): «Αρχικά το κύπελλο για τον Παναθηναϊκό είναι βασικός στόχος, είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις άλλες ομάδες, θα το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Το να αντιμετωπίζει ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Άρης, όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ανεβάσει επίπεδο σε ό,τι αφορά την ικανότητα και το ταλέντο. Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, δεν είχαμε κίνητρο και χάσαμε από μια πολύ αξιόλογη ομάδα, οπότε αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε με την ΑΕΚ την Πέμπτη, γιατί είναι αξιόλογη ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της απέναντι σε εμάς που θεωρητικά είμαστε το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό».

Εργκίν Αταμάν (προπονητής Παναθηναϊκού): «Τα παιχνίδια του κυπέλλου είναι ενδιαφέροντα, γιατί οι οκτώ καλύτερες ομάδες διεκδικούν σε τρεις ευκαιρίες να κατακτήσουν τον τίτλο. Δεν είναι το ίδιο στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, όλες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ελπίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή αυτό το τουρνουά στο Ηράκλειο, γιατί σε πέντε μήνες που είμαι εδώ έχω δει την σημασία του μπάσκετ για τους Έλληνες και θα είναι καλό όποια ομάδα το αξίζει περισσότερο να κερδίσει το κύπελλο. Και εύχομαι το καλύτερο για όλους τους φίλους προπονητές που βρίσκονται εδώ».

Ηλίας Ζούρος (προπονητής ΑΕΚ): Είναι δύο διαφορετικά τελείως παιχνίδια, του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό τουρνουά, μια γιορτή για το μπάσκετ. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και στο Ηράκλειο που φιλοξενεί πάντα μεγάλες διοργανώσεις. Θα ήθελα να δώσω και άλλη μια ευχή, να τελειώσει το τουρνουά και να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς, γιατί οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είναι σε υψηλό επίπεδο, δίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια και καλό είναι να τελειώσει καλά ο θεσμός, να γίνει γιορτή, αλλά να υπάρχει υγεία για να φέρουμε το μπάσκετ ξανά ψηλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς αρκετές ομάδες διεκδικούν πολλά. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, μπαίνει στο γήπεδο για να διεκδικήσει όλα τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι αντίπαλοι μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση κάποιες στιγμές, αλλά ιδιαίτερα στη διαδικασία του Κυπέλλου μπαίνεις για να κερδίσεις το τρόπαιο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά και να προχωρήσουμε».

Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ): «Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αλλά εμείς θα μείνουμε στο δικό μας κομμάτι, θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας πλάνο. Όποιος κερδίσει περνάει, θα κριθεί σε σαράντα λεπτά και θα κάνουμε το δικό μας κομμάτι για να πάρουμε τη νίκη».

Φώτης Τακιανός (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων, κάτι που αποφεύγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να διεξαχθεί ένα τουρνουά καθόλα ανταγωνιστικό και να λείψουν παρατράγουδα ανάμεσα στους φιλάθλους. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του τουρνουά. Παίζουμε με τον Άρη, η συγκυρία μας φέρνει να ξαναπαίξουμε σε τρεις μέρες πάλι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, οι δύο διοργανώσεις τελείως ξεχωριστές. Ο χαρακτήρας των νοκ άουτ αγώνων στο Κύπελλο το κάνει ιδιαίτερο. Ίσως και με την εμπειρία που πήραμε από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πνευματικό, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, στο δεύτερο Final 8 του Κυπέλλου. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στη Θεσσαλονίκη ήταν παλιά γιορτή για όλη την πόλη, αλλά και φέτος και όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε εδώ, είναι ένα παιχνίδι που το παρακολουθεί πάρα πολύς κόσμος. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του αγώνα πρωταθλήματος και να μην τα επαναλάβουμε στο επόμενο παιχνίδι της Πέμπτης. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας, αντάξιος της ιστορίας των δυο ομάδων και να κερδίσει ο καλύτερος. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να έχουμε υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης): «Αυτό που θα προσπαθήσω να πω στους συμπαίκτες μου είναι πως είμαστε σε μια πολύ ωραία διοργάνωση. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, να το απολαύσουν, να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι σωστά και τι λάθη κάναμε χθες, να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Να το απολαύσουν όλοι, να γίνει μια γιορτή για το μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Άρη): «Σίγουρα υπάρχει κόπωση μετά από τόσους μήνες και όσο πηγαίνουμε προς την πρώτη διακοπή για τα παράθυρα και τις Εθνικές Ομάδες. Η κούραση είναι πρώτα και κύρια στο μυαλό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όποτε βρισκόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση, είτε πολύ περισσότερο για αγώνες, οπότε εμείς στην ομάδα μας έτσι το αντιμετωπίζουμε και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο όμορφη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πρόκληση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και αυτό θα κάνουμε. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε και σωματικά και πνευματικά και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο, όλες οι ομάδες πρέπει να δώσουν τρεις δύσκολους αγώνες για να φτάσουν στο τρόπαιο. Εμείς δεν έχουμε τόσο ευρύ ορίζοντα για το τουρνουά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι που είναι πολύ δυνατό και πρέπει να ανταγωνιστούμε, να βγούμε να παλέψουμε το παιχνίδι, να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό για να κερδίσουμε και μετά θα δούμε τα επόμενα, αν προκύψουν. Δεν πιστεύω πως πρέπει σε ένα τουρνουά να πας και να σκεφτείς τρία παιχνίδια. Μόνο οι βοηθοί προπονητές που προετοιμάζουν το σκάουτινγκ όλων των πιθανών ομάδων αλλά οι παίκτες και ο προπονητής πρέπει να σκέφτονται μόνο το πρώτο παιχνίδι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η Κρήτη εμένα προσωπικά και του Ολυμπιακού μας δημιουργεί πάντα ένα ευχάριστο συναίσθημα. Τους τελευταίους δύο τελικούς στο Ηράκλειο τους κερδίσαμε και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Όποιος συμμετέχει στην ομάδα μας, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό έχει υψηλό κίνητρο και έτσι πρέπει να είναι. Νομίζω ότι θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση, το πρώτο παιχνίδι και, αν προκύψουν, και τα επόμενα και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο Ηράκλειο, γιατί είναι μια φανταστική πόλη, έχει πολλές ομορφιές, εστιατόρια, παραλίες και μπορεί να γίνουν και πολύ όμορφα παιχνίδια».

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός): «Πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει μια όμορφη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Η υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως αναφέρθηκε ήδη. Να έχουμε υγεία, όταν θα τελειώσει όλο αυτό, και οι εικόνες που θα έχουν μείνει μετά το τουρνουά να είναι όμορφες και εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη μικρών παιδιών και θα τους βοηθήσει να διαλέξουν τον δρόμο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει νομίζω στη ζωή ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό το να διεκδικεί έναν τίτλο και να το θεωρεί αμελητέο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Γι’ αυτό παίζουμε, αυτό μας έκανε να αγαπήσουμε αυτό που κάνουμε. Οπότε, είναι ένας τίτλος που τον θέλουμε πάρα πολύ, θα παλέψουμε γι’ αυτόν, σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο ειδικά σε ένα φορμάτ όπως του Final 8 που είναι ένα μονό παιχνίδι και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Μιλάμε για φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά όλοι ξέρουν ότι μέσα στις τέσσερις γραμμές παίζονται όλα και πρέπει να προσεγγίζεις κάθε κατάσταση με σεβασμό, έτσι ώστε να μπορείς να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε, ξεκινώντας από τον αγώνα της Παρασκευής, γιατί αυτό είναι το μοναδικό παιχνίδι που μετράει αυτή τη στιγμή, απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει γερές βάσεις, ξέρω και γνωρίζω ότι έχει βάσεις, προπόνηση, κανόνες, νοοτροπία και όλα όσα πρέπει να έχει μια ομάδα για να κερδίσει, για να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές. Καλή επιτυχία σε όλους».

Λεωνίδας Κασελάκης (Περιστέρι): «Για εμάς είναι σίγουρα χαρά και δικαίωση που βρισκόμαστε στο δεύτερο Final 8 και αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή μας. Ξέρουμε ότι η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, παίζουμε με μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό, έχει στόχους πολύ υψηλούς, την κατάκτηση όλων των τίτλων, αλλά εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην δική μας ομάδα και σε αυτά που θα δουλέψουμε να τα βγάλουμε στο παρκέ. Είναι ο μόνος τρόπος να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και ο καλύτερος ας κερδίσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τις πρωτοβουλίες που παίρνει για την αναβάθμιση του τελικού και στο Κύπελλο Γυναικών. Είναι σημαντικό όλο το μπάσκετ να παίρνει από αυτήν την λάμψη του Final 8. Δεν είναι μόνο το επαγγελματικό και το υψηλότερο επίπεδο που πρέπει να μας απασχολεί, αλλά όλο το μπάσκετ, σε όλες τις δομές του πρέπει να είναι συγκροτημένο και να εξελίσσεται. Να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές, να το χαρεί ο κόσμος που είναι πολύ σημαντικό και εμείς από την πλευρά μας να ξέρουμε, επιστρέφοντας από το Ηράκλειο, ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό».

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Περιστερίου): «Για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που βρισκόμαστε πάλι στο Final 8. Είναι σημαντικό για να πατάμε τα πόδια μας στη γη και να μην πετάμε. Ξέρουμε τι θέλουμε στο Περιστέρι, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε ως οργανισμός. Αυτό που θα πω στους παίκτες μου είναι να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους, να τα δώσουνε όλα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που διεκδικεί το Final 4, που διεκδικεί όλους τους τίτλους. Εμείς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Ολυμπιακό. Το ξέρουμε αυτό, ας μην γελιόμαστε. Από εκεί και πέρα όμως είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να χαιρετίσω την ενέργεια της ΕΟΚ για την κοινή συνέντευξη Τύπου Ανδρών και Γυναικών και για το γεγονός ότι οι δύο τελικοί θα γίνουν στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα. Είναι κάτι που βοηθά την ελληνική πραγματικότητα και κοινωνικά και αθλητικά».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής Προμηθέα Π.): «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε στο Final 8. Ήταν από τους αρχικούς μας στόχους στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Πέρυσι η ομάδα δεν είχε τη δυνατότητα συμμετοχής, καθώς δεν ήταν μέσα στις οκτώ πρώτες της βαθμολογίας. Φέτος καταφέραμε σχετικά νωρίς και για εμάς ένα μεγάλο κέρδος. Το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων, όπως γνωρίζετε αφενός, αφετέρου ο Πανιώνιος πέρυσι αντίστοιχα σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στους προημιτελικούς από τη Β΄ Εθνική είχε κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, οπότε δεν έχουμε κανένα λόγο να υποτιμήσουμε μια ομάδα που έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή σε υψηλό επίπεδο, που έχει εν δυνάμει παίκτες της Α1 και είναι και μια ιστορική ομάδα. Θα προετοιμαστούμε με τον τρόπο που απαιτείται για ένα Final 8. Είναι πρόκληση για εμάς μεγάλη το παιχνίδι και θέλουμε να νικήσουμε για να προχωρήσουμε στον ημιτελικό. Να συγχαρώ την ΕΟΚ για την όμορφη σημερινή εκδήλωση και για την ιδέα ο τελικός των Γυναικών να γίνει παράλληλα με αυτόν των Ανδρών, Κάθε τέτοια ενέργεια βοηθά στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του κόσμου ότι το μπάσκετ είναι ενιαίο και μπορεί να οδηγηθεί ξανά σε μεγάλες επιτυχίες».

Άντονι Κάουαν (Προμηθέας Π.): «Πέρυσι δεν τα καταφέραμε και σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διοργάνωση. Υπάρχει πολύ ταλέντο στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Πανιωνίου): «Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για την διεξαγωγή του τουρνουά και να ευχαριστήσουμε την πόλη του Ηρακλείου που για μία ακόμη φορά φιλοξενεί τον θεσμό του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός στόχος του Πανιωνίου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Elite League και η επάνοδος στην Α1. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 8, εκπροσωπώντας ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Πέρυσι ήταν Β΄ Εθνική. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ φέτος, ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σωματικά και πνευματικά να ματσάρουμε την ενέργεια, θα είναι καλό τεστ για να μετρήσουμε τις δικές μας δυνάμεις και ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να φτάσουμε στην επόμενη φάση».

Δημήτρης Βεργίνης (Πανιώνιος): «Για τον Πανιώνιο είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final 8. Σίγουρα ο σημαντικός στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία, γιατί ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που εκεί πρέπει να βρίσκεται τα επόμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα, έχουμε τιμήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον θεσμό του Κυπέλλου. Πέρυσι, αγγίξαμε την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ και σίγουρα θα είναι ένας οδηγός για το φετινό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Προμηθέας, που έχει καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται, να το απολαύσουμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Υγεία σε όλες τις ομάδες. Συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την όμορφη γιορτή που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ο καλύτερος ας κερδίσει το φετινό κύπελλο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button