ΕνημέρωσηΠολιτική

Σταθερό προβάδισμα ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός για Τέμπη και ακρίβεια λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Δύο δημοσκοπήσεις στο «δρόμο» για τις Ευρωεκλογές δίνουν το στίγμα της προτίμησης των πολιτών αλλά και το πώς βλέπουν τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ έχει διαφορά από το δεύτερο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην δημοσκόπηση της Opinion Poll η διαφορά αυτή φτάνει τις 21 μονάδες ενώ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis τις 16,3 μονάδες.

 

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση του Action24 από την Opinion Poll, στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλής στο 37,6% των πολιτών.

Το 55,1% απασχολεί περισσότερο η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις. Μάλιστα, το 43% των ερωτηθέντων αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες. Σε ποσοστό 82% οι πολίτες δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

το 70,3% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Το 62,5% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επίσης, για ομόφυλα ζευγάρια, σε ερώτηση για τον αν συμφωνούν με τη στάση της εκκλησίας το 58,5% των πολιτών απάντησε μάλλον όχι ή όχι.

Όσο για την απόφαση να μην βαφτίζονται τα μωρά των ομόφυλων ζευγαριών, το 65,1% απάντησε μάλλον όχι ή όχι.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση για το Action24 την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσει η εσωτερική επικαιρότητα. Αυτό απάντησε το 36,6% ενώ στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν άλλο κόμμα στις Ευρωεκλογές από αυτό που ψήφισαν στις εθνικές εκλογές, το 49% απάντησε πολύ/αρκετά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με αναγωγή για τις Ευρωεκλογές το 27,7% απάντησε ΝΔ , το 10,8% ΣΥΡΙΖΑ και το 10% ΠΑΣΟΚ.

 

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ είναι μπροστά με διαφορά 21 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ο ΣΥΡΙΖΑ 13,4% και το ΠΑΣΟΚ 12,5%

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Προβάδισμα 16,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega σήμερα Πέμπτη (21.03.24), ενόψει ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,1%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 10,1%, η Ελληνική Λύση 9,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νίκη 3,2%, η Νέα Αριστερά 3%, η Φωνή Λογικής 2,4%, οι Σπαρτιάτες 2%, το ΜέΡΑ25 1,9% και οι Δημοκράτες 1%.

Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 24,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,8%, το ΠΑΣΟΚ 10,2%, το ΚΚΕ 7,9%, η Ελληνική Λύση 7,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, η Νίκη 2,5%, η Νέα Αριστερά 2,3%, η Φωνή Λογικής 1,8%, οι Σπαρτιάτες 1,5% και το ΜέΡΑ25 1,5%.

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33%, ο Στέφανος Κασσελάκης 7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος από 5%.

Στο 34% η θετική αξιολόγηση για τον πρωθυπουργό, στο 61% η αρνητική αξιολόγηση. Στο 17% η θετική αξιολόγηση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο 74% η αρνητική.

Στο 30% ανέρχεται η θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ενώ στο 66% η αρνητική. Τα ποσοστά για την αντιπολίτευση είναι στο 10% (θετική αξιολόγηση) και στο 83% η αρνητική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 41%, ενώ ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης 39%.

To 88% των πολιτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση απάντησε πως δεν έχει γίνει πρόοδος στη διερεύνυση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ το 9% απάντησε πως έχει γίνει πρόοδος.

Πολύ μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όπως και της ακρίβειας, που παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών.

 

 

 

 

To άρθρο Σταθερό προβάδισμα ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός για Τέμπη και ακρίβεια λίγο πριν τις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button