Κόσμος

«Να αναγνωρίσουν όλοι το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει κράτος» – Galaksias.com

«Το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να οικοδομήσει το δικό του κράτος πρέπει να αναγνωριστεί από όλους» και κάθε «άρνηση του δικαιώματος αυτού είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στην ομιλία του το Σάββατο 20/1, στη σύνοδο των Αδεσμεύτων Χωρών, στην Ουγκάντα.

«Η άρνηση να γίνει δεκτή η λύση των δύο κρατών για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, καθώς και η άρνηση του δικαιώματος ενός κράτους για τον παλαιστινιακό λαό είναι απαράδεκτες», είπε ο Γκουτέρες, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο «θα παρατείνει επ’ αόριστον μια σύγκρουση που έχει εξελιχθεί σε σημαντική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, που επιδεινώνει την πόλωση και υποκινεί τους εξτρεμιστές σε όλον τον κόσμο».

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, στο ισραηλινό έδαφος, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.140 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες.

Εκτοτε, στη Λωρίδα της Γάζας, οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 24.600 – στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και έφηβοι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button