Υγεία & Διατροφή

“Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους!”

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε τα μεμονωμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Τα τιμωρητικά μέτρα κατά της Μόσχας «επιβλήθηκαν στους Ευρωπαίους από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών», είπε σε μια ομαδική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Όρμπαν, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει υποστηρίξει τις κυρώσεις της ΕΕ μέχρι στιγμής, αλλά έχει επιβάλει κανόνες εξαίρεσης για τη χώρα του. Ωστόσο, με το αίτημά του να σταματήσουν όλες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα μπορούσε πλέον να ματαιώσει τα σχέδια των Βρυξελλών. Οι αποφάσεις κυρώσεων από την ΕΕ πρέπει να αποφασίζονται ομόφωνα από όλα τα κράτη μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη, θέλει να προετοιμάσει ένα όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αυτό συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σε επίσημη συνεδρίαση στα μέσα Οκτωβρίου. «Θα εξετάσουμε νέα περιοριστικά μέτρα, θα τα ψηφίσουμε», είπε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στα μέλη του Τύπου, προσθέτοντας ότι οι νέες κυρώσεις μπορεί να αφορούν άτομα αλλά και συγκεκριμένους τομείς.


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger