ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών μετακομίζει στην πρώην ρωμαϊκή κατοικία του Μπερλουσκόνι – Galaksias Portal News

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας μετακομίζει, το πρωί της Τρίτης, στην πρώην ρωμαϊκή κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για τον πρώτο όροφο του μεγάρου Γκρατσιόλι, με γραφεία και αίθουσες συνολικής έκτασης 1.600 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια της Αιώνιας Πόλης.

Ο «Καβαλιέρε» έζησε στο τεράστιο αυτό διαμέρισμα, του 18ου αιώνα, σχεδόν επί είκοσι χρόνια, μέχρι το 2019. Στους χώρους του συνάντησε πολλούς αρχηγούς ιταλικών κομμάτων και ξένων κρατών, και στα σαλόνια του οργανώθηκαν αυτά που ο «μίστερ τιβί» χαρακτήρισε «δείπνα επιπέδου», μέρος της πολύκροτης υπόθεσης «Μπούνγκα -μπούνγκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από προετοιμασίες και έργα προσαρμογής που διήρκεσαν ένα χρόνο, στις αίθουσες του Παλάτσο Γκράτσιόλι μεταφέρεται, τώρα, η Associazione Stampa Estera in Italia (Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας), η οποία ιδρύθηκε στη Ρώμη και μετρά, σε όλη την Ιταλία, 450 μέλη.

Μέρος του ιταλικού Τύπου κάνει λόγο για «ιστορική νέμεση», από τη στιγμή που ο Μπερλουσκόνι είχε υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «οι ξένοι δημοσιογράφοι ήταν ορκισμένοι εχθροί του». Παράλληλα, σε πρόσφατο δείπνο που οι ξένοι δημοσιογράφοι πρόσφεραν στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, σε ξενοδοχείο της Ρώμης, η ίδια υπογράμμισε:

«Δεν ξέρω τι θα σκέπτεται ο Μπερλουσκόνι, από εκεί που βρίσκεται τώρα, για το ότι η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, αυτή η “συμμορία κομμουνιστών“, όπως θα την χαρακτήριζε, μετακομίζει στην πρώην κατοικία του εδώ στην Αιώνια Πόλη. Αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνουν και αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Τρίτης η νέα έδρα της Ένωσης Ξένων πρόκειται να εγκαινιάσει επίσημα τα γραφεία της, σε τελετή στην οποία θα πάρουν μέρος ο Ιταλός Πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο και εκατοντάδες μέλη της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button