ΕνημέρωσηΠολιτική

Να θεσπιστεί νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις καταστροφές από την κλιματική κρίση

Με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, συναντήθηκε σήμερα (8.11.23) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας με τον Επίτροπο Οικονομίας της Κομισιόν, ο Στέφανος Κασσελάκης έθιξε τα εξής τρία σημεία:

– Ως προς την αναθέωρηση του Συμφώνου Σταθερότητας τόνισε ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση και την στηρίζουμε. Αντί η κυβέρνηση να λέει μισόλογα, θα έπρεπε να τη στηρίζει ενεργά.

– Τόνισε παράλληλα τη στήριξή στην αύξηση των κονδυλίων για τη μετανάστευση και την πολιτική προστασία και κυρίως τη θέσπιση ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τις καταστροφές που προέρχονται από την κλιματική κρίση ως προς την καλυψη ζημιων και απωλειων

– Παράλληλα υποστήριξε τη σημασία μόνιμης θεσμοθέτησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Δυστυχώς, όπως αποκαλύφθηκε, από το Ταμείου εποφελούνται κυρίως μεγάλες εταιρείες. Δεν στηρίζονται επαρκώς οι δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μένουν απέξω από την πράσινη κ ψηφιακή μετάβαση, ούτε η κοινωνική και στεγαστική πολιτική όπως στην Πορτογαλία, ενώ για την υγεία πάει 4% της χρηματοδότησης με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι στο 10%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button