Κόσμος

Να προωθήσουν τα νεκρά ζώα για καύση ή ταφή κάλεσε τους αγρότες ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Χώρο υγειονομικής ταφής νεκρών ζώων σε περιοχή της Καρδίτσας επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ κάλεσε τους αγρότες να προωθήσουν τα νεκρά ζώα για καύση ή ταφή.

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψή του σε αποθήκες βάμβακος και καλαμποκιού, σε Μάνδρα και Κουτσόχερο, που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο ίδιος δήλωσε: «Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας, με στόχο να κλείσουν το συντομότερο οι πληγές που άνοιξε η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, που βρίσκεται από χθες στη Λάρισα, το πρωί μετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού και αργά το μεσημέρι επισκέφθηκε χώρο υγειονομικής ταφής νεκρών ζώων σε περιοχή της Καρδίτσας. Για τη συλλογή των νεκρών ζώων είπε, ότι υπάρχει άμεση μέριμνα και σημείωσε ότι τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Μπίλλης, με τη συνδρομή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διευκόλυνση των αστυνομικών αρχών.

Ο ΥπΑΑΤ, κάλεσε τους αγρότες να μην περιμένουν τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, αλλά να προωθήσουν τα νεκρά ζώα για καύση ή ταφή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασθενειών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ήδη οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε, ακόμη, ότι σύντομα θα μπορέσει και πάλι να καλλιεργηθεί η γη και να παράγει στηρίζοντας την ελληνική οικονομία. «Ξέρω υπάρχει πόνος, στεναχώρια και αγανάκτηση, αλλά υπάρχει κι ελπίδα. Η κυβέρνηση είναι εδώ, στο πλευρό των αγροτών που έχουν πληγεί», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button