Επικαιρότητα

Αναφορά Σέβης Βολουδάκη σχετικά με την απόδοση ποσοστού του τέλους Ανθεκτικότητας στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού

Η βουλευτής επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε κατατεθεί ως πρόταση από το Δήμο Πλατανιά Χανίων από το 2018 αλλά και προσφάτως, το Δεκέμβριο του 2023

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε σήμερα κοινοβουλευτική αναφορά, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού και Εσωτερικών, σχετικά με την απόδοση ποσοστού του τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού.

Η βουλευτής επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο αίτημα είχε κατατεθεί ως πρόταση από το Δήμο Πλατανιά Χανίων από το 2018 αλλά και προσφάτως, το Δεκέμβριο του 2023, προκειμένου να μετατραπεί ο φόρος διαμονής και νυν Τέλος Ανθεκτικότητας, σε τέλος αποδιδόμενο στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού της χώρας.

Η κυρία Βολουδάκη τόνισε ότι οι Δήμοι έχουν την κύρια ευθύνη για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του τομέα του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι η καθαριότητα, η συντήρηση υποδομών, η κατασκευή ανθεκτικών έργων, η τουριστική προβολή και οι εφαρμογές λογισμικού για προβολή. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε, αυτό το έσοδο θα μπορέσει να καλύψει, έστω εν μέρει, την αντιμετώπιση δαπανών για τουριστικές υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή τους που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ζητάνε από το Τέλος Ανθεκτικότητας ένα ποσοστό της τάξης του 60%.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button