Κόσμος

Νεκροί 36.325 Ρώσοι στρατιωτικοί από τον Φεβρουάριο του 2022 – Ειδήσεις

Tα ονόματα 36.325 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, από το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ρωσικό ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών και η οποία αντλεί στοιχεία από ανοιχτές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσηςτα εν λόγω μέσα ενημέρωσης ταυτοποίησαν τα ονόματα 3.755 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότεροι από 370 αξιωματικοί, 2 στρατηγοί και 32 στρατιωτικοί με το βαθμό του συνταγματάρχη και αντισυνταγματάρχη.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός των Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά την ουκρανική αντεπίθεση είναι ο ελάχιστος των ρωσικών απωλειών. Στον αριθμό αυτό συμπεριλήφθηκαν μόνο εκείνοι για τους οποίους αναφέρονται στις νεκρολογίες οι συγκεκριμένες συνθήκες θανάτου, ή εκείνοι των οποίων η ημέρα θανάτου συμπίπτει με τις ημερομηνίες της αντεπίθεσης.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτικών είναι μεγαλύτερος , επισημαίνει η ρωσική υπηρεσία του BBC. Για παράδειγμα από τον Ιούνιο έως τα τέλη Οκτωβρίου κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο θάνατος 6.675 Ρώσων στρατιωτικών, όμως δεν είναι γνωστή για όλους η ακριβής ημερομηνία θανάτου τους.

Στις περιπτώσεις αυτές επελέγη, όπως αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC, η ημερομηνία ανακοίνωσης του θανάτου, ως η πιο γνωστή χρονική στιγμή κατά την οποία ο συγκεκριμένος στρατιωτικός θεωρείτο ήδη νεκρός.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δημοσιεύει μόνο στοιχεία τα οποία κατέστη δυνατόν να βρεθούν και να ελεγχθούν με βάση ανοιχτές πηγές, όπως ανακοινώσεις αξιωματούχων και ΜΜΕ, δημοσιεύσεις συγγενών των νεκρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορίες από τα νεκροταφεία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button