Επικαιρότητα

Ο δράστης είχε κάνει χρήση κοκαΐνης πριν το έγκλημα – Κοκτέιλ ουσιών έδειξε η τοξικολογική έκθεση (vid) – Galaksias.com

Νέα στοιχεία από την τοξικολογική εξέταση προκαλούν αποτροπιασμό

Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το STAR η τοξικολογική εξέταση του δράστη δείχνει ότι, εκτός από χάπια και αλκοόλ, τα οποία είχαν αναφερθεί αρχικά, είχε κάνει χρήση και κοκαΐνης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών πριν από το έγκλημα.

Ωστόσο ειδικοί εξηγούν ότι παρά το προαναφερόμενο κοκτέιλ των ουσιών ήταν απόλυτα λειτουργικός και απόλυτος γνώστης του τι ακριβώς τι έκανε.

«Κατανάλωσα κρασί και ουσίες», είπε στην απολογία του ο δολοφόνος της Κυριακής, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι ουσίες. Τις αποκάλυψε η τοξικολογική έκθεση στις 2 Απριλίου, λίγες ώρες μετά το έγκλημα όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η τοξικολογική εξέταση του 39χρονου

Βρ’έθηκε θετικός σε: Αμφεταμίνες, κανναβινοειδή, κοκαΐνη, οπιούχα και Βαρβιτουρικά

Στις δε Βενζοδιαζεπίνες που αντιστοιχούν σε αγχολυτικά – ηρεμιστικά χάπια, η συγκέντρωση που εντοπίστηκε ήταν εξαιρετικά υψηλή

Την επόμενη ημέρα, στις 3 Απριλίου, η τοξικολογική εξέταση τον βγάζει αρνητικό στα ναρκωτικά και η τιμή στις βενζοδιαζεπίνες πέφτει.

Με δεδομένο ότι όπως έχει αποκαλυφθεί ο δράστης έχει νοσηλευθεί δύο φορές ως τοξικομανής, ειδικοί εξηγούν την επίδραση που είχαν τα ναρκωτικά πάνω του. Σύμφωνα με το STAR, αυτό που συμπεραίνεται είναι ότι ο 39χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών, ενώ σχεδίαζε τη δολοφονία της Κυριακής με δεδομένο ότι η οικογένεια του κοριτσιού κάνει λογο για προμελετημένο έγκλημα.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αντιβίωση παίρνει ο 39χρονος

Ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο στο Τζάνειο νοσοκομείο με 4 φρουρούς και λιγοστά αντικείμενα για να μην επιχειρήσει να κάνει εκ νέου κακό στον εαυτό του.

Ο 39χρονος δολοφόνος πήρε εξιτήριο από το «Αττικόν» νοσοκομείο χθες στις 14:43 το μεσημέρι. Μέσα σε ασθενοφόρο. που συνοδευόταν από μηχανές κι ένα περιπολικό της αστυνομίας. πήρε το δρόμο για το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Μπήκε στις 15:00 αλλά δεν έγινε η εισαγωγή του. Επέστρεψε στο «Αττικόν» στις 18:00 το απόγευμα και 14 λεπτά αργότερα υπήρξε εισαγγελική εντολή για να μεταφερθεί στο «Τζάνειο» νοσοκομείο.

 

Εδώ και ένα 24ωρο νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής στον 3ο όροφο.

Το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε την είσοδο στον 39χρονο επειδή δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να παραμείνει μόνος και επειδή υπάρχουν φόβοι για επεισόδια σε βάρος του, από άλλους κρατούμενους.

Πλέον, οι 4 φρουροί βρίσκονται συνεχώς έξω από το δωμάτιο του 39χρονου και παρακολουθούν την κάθε του κίνηση από το μεγάλο παράθυρο που υπάρχει στο θάλαμο. Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει εκτός από τους γιατρούς κι τους νοσηλευτές που έχουν βάρδια.

«Σε παρούσα εξέταση ο ασθενής παρουσιάζει πλημμελή συνεργασία για την διενέργεια ψυχιατρικής συνέντευξης, καθώς αρνείται να απαντήσει παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, είτε με νεύματά, είτε μονολεκτικά. Ως εκ τούτου, η ψυχιατρική εκτίμηση του ασθενούς, καθώς και η εκτίμηση αυτοκτονικού κινδύνου καθίσταται ανέφικτη στον παρόντα χρόνο», έγραψαν οι ψυχίατροι, που εξέτασαν τον δολοφόνο στο «Αττικόν» νοσοκομείο.

«Στις 8/4/2024, έγινε επαναληπτική αξονική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα και οίδημα και αποφασίστηκε η αφύπνισή του. Έγινε σταδιακή διακοπή της καταστολής και έναρξη απογαλακτισμού από τον αναπνευστήρα με επιτυχία αποσωλήνωσης την ίδια μέρα» ανέφεραν οι γιατροί για την αποσωλήνωσή του.

Μιλώντας στο Mega o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε ότι οι γιατροί στο «Αττικόν» διαπίστωσαν -μετά από 1,5 ημέρα που έμεινε στην Εντατική- ότι ο 39χρονος είναι καλά.

«Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την μεταφορά του στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι στο «Τζάνειο» νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ υπογράμμισε πως στο 24ωρο τον φρουρούν 24 αστυνομικοί.

«Πήγε στο “Τζάνειο” επειδή αυτό εφημέρευε και δεν μπορούσε να γυρίσει στο “Αττικόν”. Είναι καλά στην υγεία του και παίρνει αντιβίωση», ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button