Κόσμος

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της 31χρονης Κλειούς – Galaksias.com

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθισε ο 44χρονος -σήμερα- σύντροφος της άτυχης κοπέλας, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο».

Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για την Παρασκευή (1/3), οπότε και ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν μάρτυρες του κατηγορητηρίου κι εν συνεχεία η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Απριλίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι ήταν μαζί για κάποια χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, αμφότεροι είχαν υπάρξει χρήστες ναρκωτικών και ανά περιόδους παρακολουθούσαν προγράμματα απεξάρτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο είχε παραπεμφθεί να δικαστεί ο 44χρονος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα επειδή θεώρησε ότι η τελευταία είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει, πάντως, πρωτόδικα στην απολογία του, ότι αγαπούσε και πρόσεχε την Κλειώ, ενώ για την επίμαχη μέρα ανέφερε ότι την έπιασε από το γιακά και τη σήκωσε με αποτέλεσμα να “τρανταχτεί”.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 44χρονο Κρητικό.

Ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο».

Όντως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, “υιοθετώντας” την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) τον 44χρονο για την συγκεκριμένη πράξη.

Ας σημειωθεί ότι μειοψήφησαν τρεις ένορκοι, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι ο 44χρονος πρέπει να καταδικαστεί για «θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Η Έδρα δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Κατόπιν, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον 44χρονο κάθειρξη 14 ετών.

Τελικά του επιβλήθηκε – ομόφωνα – ποινή κάθειρξης 13 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δεν χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος, κάτι που σημαίνει ότι ο 44χρονος παρέμεινε στη φυλακή.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button