Κόσμος

Σύμφωνο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο – Galaksias.com

Σύμφωνο συνεργασίας σύναψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Cosmos Sport, κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν από κοινού ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Cosmos Sport, κ. Μιχάλης Τσικνάκης, έχει στόχο την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δέσμευση και των δυο πλευρών για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετραετές πρόγραμμα συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών και την προσφορά πρακτικής άσκησης από την Cosmos Sport, προσβλέποντας στην στελέχωση της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν physical ή digital συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της Cosmos Sport και των φοιτητών του ΟΠΑ, ώστε οι πρώτοι να μεταφέρουν την εμπειρία και τεχνογνωσία τους και οι τελευταίοι να εξοικειωθούν με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία μιας μεγάλης και εξωστρεφούς επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, η Cosmos Sport δεσμεύεται να υποστηρίξει συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών και βραβείων και άλλων δράσεων κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ ή από κοινού. Τέλος, η εταιρεία θα είναι χορηγός στην εφημερίδα ΟΠΑ NEWS και στην παραγωγή podcast σε σύγχρονα θέματα ενδιαφέροντος των φοιτητών/τριών.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε σχετικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με συνεχή προσανατολισμό στο στρατηγικό πυλώνα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με καινοτόμες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας που προσφέρουν δυνατότητες στις φοιτήτριες, τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας να απασχοληθούν σε σύγχρονα αντικείμενα και δεξιότητες.

Στο σύνολό τους, οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ, αλλά, παράλληλα, βοηθούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη δημιουργία κουλτούρας συνεργασιών στο οικοσύστημα της οικονομίας».

Ο κ. Μιχάλης Τσικνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmos Sport τόνισε:

«Ως απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η έναρξη αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας της Cosmos Sport αποτελεί προσωπικά ιδιαίτερη χαρά και τιμή, μιας και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. To Μνημόνιο Συνεργασίας μας με το ΟΠΑ ουσιαστικά σηματοδοτεί την κοινή μας δέσμευση για καινοτομία, συνεχή γνώση, δράσεις αλλά και νέες προοπτικές για την επόμενη γενιά ηγετών των επιχειρήσεων».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button