Κόσμος

Αυτοί είναι οι δύο από τους τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης – Galaksias.com

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια, οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής (24/3) ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους, για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή σε τρομοκρατική ενέργεια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το δικαστήριο τούς έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.

Με δεμένα μάτια οδηγήθηκαν για ανάκριση οι ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι, τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο φαίνονται οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, να οδηγούνται για ανάκριση, με δεμένα μάτια σε ένα κτήριο.

Στο εν λόγω βίντεο, απεικονίζονται οι ύποπτοι για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, -όπου έχασαν τη ζωή τους, 137 άνθρωποι- να βγαίνουν από φορτηγά και να μεταφέρονται από φρουρούς ασφαλείας, έχοντας κλειστά τα μάτια τους.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button