Κόσμος

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γκάλαντ διατείνεται πως η Χαμάς έχει χάσει κάθε διάθεση για μάχη

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε χθες πως τα μέλη του στρατιωτικού βραχίονας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν πλέον διάθεση να εμπλέκονται σε μάχες, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες πολέμου.

«Διακόσιοι μαχητές παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ, δεκάδες άλλοι στο νοσοκομείο Άμαλ», είπε ο υπουργός Άμυνας σε αξιωματικούς του στρατού του χθες, τονίζοντας πως «αυτό δείχνει πως έχουν χάσει τη διάθεσή τους για μάχη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Ακόμη, ο κ. Γκάλαντ υποστήριξε πως η ηγεσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με επικεφαλής τον Γιαχία Σινουάρ, έχει χάσει την επαφή με τον έξω κόσμο.

«Η οργάνωση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν αντιδρά», καθώς «δεν υπάρχει κανένας να μιλήσει στο πεδίο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες συντεταγμένες δυνάμεις της Χαμάς βρίσκονται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, συνέχισε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας. Όταν ο στρατός του Ισραήλ αναλάβει δράση εκεί, «δεν θα υπάρχει κανένας να τις βοηθήσει, ούτε Ιρανοί, ούτε διεθνής υποστήριξη».

Παρά τις εκκλήσεις μέρους της διεθνούς κοινότητας να μην προχωρήσει, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίζεται αποφασισμένη να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν βρει καταφύγιο 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι. Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους εξαιτίας του πολέμου εκεί ζουν σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button