Κόσμος

Ένοπλοι σκότωσαν 7 τελωνειακούς υπαλλήλους σε δύο επιθέσεις στο δυτικό Πακιστάν

Άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν δύο υπαλλήλους των τελωνειακών υπηρεσιών στο δυτικό Πακιστάν, όπως δήλωσαν σήμερα Κυριακή (21/4) αξιωματούχοι, ύστερα από τη δολοφονία άλλων πέντε τελωνειακών υπάλληλων στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις από την Πέμπτη, με την αστυνομία να δηλώνει ότι διεξάγει έρευνες.

Η ασφάλεια σε περιοχές του Πακιστάν που συνορεύουν με το Αφγανιστάν έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι επιθέσεις, με την ευθύνη για ορισμένες εξ αυτών να αναλαμβάνει η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), έχουν αυξηθεί, έχοντας κυρίως στόχο αστυνομικούς και αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρίσκονταν εκεί για έλεγχο…όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ» δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μουχαμάντ Αντνάν, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί.

«Πριν από τρεις ημέρες, πέντε αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους, της τελωνειακής υπηρεσίας σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυρά στην ίδια περιοχή και οι δράστες διέφυγαν», δήλωσε ο ίδιος.

Η αύξηση των επιθέσεων έχει κλιμακώσει την ένταση μεταξύ του Πακιστάν και των Ταλιμπάν που κυβερνούν το Αφγανιστάν.

Το Πακιστάν, που υποστηρίζει ότι μαχητές χρησιμοποιούν το έδαφος του Αφγανιστάν για να εξαπολύουν επιθέσεις, έχει καλέσει τους Ταλιμπάν να αναλάβουν δράση και τον περασμένο μήνα προχώρησε σε αεροπορική επίθεση στο αφγανικό έδαφος.

Οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο το έδαφος του Αφγανιστάν και δηλώνουν ότι τα θέματα ασφαλείας του Πακιστάν είναι εσωτερικό ζήτημα του Ισλαμαμπάντ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button