Κόσμος

Ύποπτοι για τρομοκρατία τρεις Παλαιστίνιοι που συνελήφθησαν στην Λ Ακουϊλα – Galaksias.com

Στην σύλληψη τριών Παλαιστινίων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της κεντρικής Ιταλίας με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης.

Όπως αναφέρει ο Ιταλικός τύπος «οι συλληφθέντες δρούσαν με στόχο τον προσηλυτισμό και την στρατολόγηση μελών για επιθέσεις αυτοκτονίας, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων ξένων χωρών.

Ένας από τους συλληφθέντες, ο τριανταεπτάχρονος Ανάν Γιαές, κατηγορείται από το Ισραήλ ότι στηρίζει οικονομικά ένοπλη ομάδα η οποία δρα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γιαές ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην τον εκδώσει στο Ισραήλ «διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να τύχει απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένων και βασανιστηρίων», όπως υποστηρίζουν. Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, στους τρεις συλληφθέντες είχε χορηγηθεί από την Ιταλία άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει την μεγάλη προσπάθεια και την σημαντική ερευνητική ικανότητα των αστυνομικών αρχών της χώρας μας. Συνεχίζεται η δράση τους, με στόχο την πρόληψη των φαινομένων του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button