Κόσμος

Πρέπει να απομονώσουμε πλήρως τη Ρωσία – Galaksias.com

Μήνυμα προς τη Δύση να στηρίξει ακόμα πιο αποφασιστικά την Ουκρανία στον πόλεμο που της κήρυξε η Ρωσία έστειλε ο Πρόεδρος της Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς  10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε ζωντανή σύνδεση ο κ. Ζελένσκι υπογράμμισε ότι η ρωσική επιθετικότητα δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά ολόκληρη τη Δύση και τον δημοκρατικό κόσμο. «Το βασικό τους αφήγημα είναι ότι η Δύση είναι “διαβολική”. Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Μισούν ό,τι βρίσκεται πέρα από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε πλήρως, όχι να “παίζουμε” με αυτούς» είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, συνομιλώντας με τον Φρέντερικ Πλάιτγκεν, senior διεθνή ανταποκριτή του CNN στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφοντας την κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο είπε ότι στις ανατολικές επαρχίες υπάρχουν σταθεροποίηση και επιτυχίες, τονίζοντας ότι με την κατάλληλη στήριξη από τους συμμάχους της η Ουκρανία μπορεί να τσακίσει τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν. «Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε. Πρέπει ο Πούτιν να χάσει το στοίχημά του» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Επισήμανε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί με καθημερινά χτυπήματα, τόσο με πυραύλους όσο και με βόμβες, να σπείρει τον τρόμο, έχοντας ως στόχο να αφανίσει τον ουκρανικό λαό.  Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι οι Ουκρανοί αντιστέκονται σθεναρά, είναι όμως δύσκολο να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας. «Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Κάλεσε τη Δύση να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία, υιοθετώντας ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις, χωρίς χρονοτριβή. «Ο χρόνος δίνει ζωή, μη διστάσετε με τις αποφάσεις» είπε ο κ. Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών στο πλαίσιο της ειρήνης, όπως φαίνεται να σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, αν επανεκλεγεί, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αρκέστηκε να πει ότι δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσω με τον υποψήφιο Αμερικανό πρόεδρο για το πώς μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος. Προσέθεσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο εγγύς μέλλον σε μία ευρεία διάσκεψη για την ειρήνη και να ακούσει τις προτάσεις των συμμάχων της για το πώς βλέπουν το τέλος του πολέμου.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button