ΑθλητικάΕνημέρωση

«Αποτυχία ο αποκλεισμός από το Euro 2024, αλλά πιστεύω στον Γκουστάβο Πογέτ» – Galaksias Portal News

Ο Μανώλης Σιώπης έδωσε μία μεγάλη συνέντευξη για την καριέρα του και στην Εθνική Ελλάδας, δίνοντας… ψήφο εμπιστοσύνης στον Γκουστάβο Πογέτ για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Μιλώντας στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ», ο Σιώπης χαρακτήρισε αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας τη μη πρόκριση στο Euro 2024, αλλά εξήγησε γιατί πιστεύει στην παραμονή του Πογέτ στον πάγκο της “γαλανόλευκης”. Σχολίασε δε και τη Super League 1, ενώ ευχήθηκε να πάρει ο Άρης το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που αποκάλυψε ότι είπε και στον φίλο του και παίκτη του Παναθηναϊκού, Τάσο Μπακασέτα.

Απόσπασμα της συνέντευξης Σιώπη

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Euro: «Δεν ξέρω πότε και αν το χωνέψω ποτέ αυτό. Είναι κάτι που με έχει πειράξει. Όχι μόνο εμένα, όλα τα παιδιά. Αγωνιστικά είναι αποτυχία. Εννοείται. Τι να πω; Ήμασταν κλάσεις ανώτεροι ποιοτικά από τη Γεωργία. Το λάθος για μένα είναι πως δεν ρισκάραμε παραπάνω. Γιατί αυτό που αντιλαμβανόμουν είναι πως ήθελαν να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί είχαν το πλεονέκτημα. Σκέφτομαι ακόμα και σήμερα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Και πιστεύω έγιναν πράγματα που και ο προπονητής δεν μπορούσε να το διαχειριστεί διαφορετικά.

Οι 4 από τις 6 αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Άλλαξε όλο το πλάνο που μπορεί να είχε στο μυαλό του. Εγώ πιστεύω ακράδαντα και το έχω πει και σε άλλους συμπαίκτες μου. Αν δεν αποτύχεις δεν μπορείς να πετύχεις. Νόμος. Και επειδή είμαστε μία φουρνιά παικτών που θα έχουμε μία ακόμα ευκαιρία, θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στην επόμενη διοργάνωση».

Για την επιθυμία παραμονής του Πογέτ: «Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εγώ γενικά λατρεύω ανθρώπους που λένε τα πράγματα όπως είναι. Ο κ. Πογέτ ήρθε και βρήκε μία ομάδα που είχε χτιστεί από τον Φαν Σχιπ που είχε πάρει όλο το δύσκολο έργο. Αυτός έφτιαξε την ομάδα που την πήρε έτοιμη ο Πογέτ. Απλώς ο Πογέτ ήξερε τη νοοτροπία και τους παίκτες. Γνώριζε τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκανε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Είναι έξυπνος και έδωσε έμφαση σε λεπτομέρειες. Κάναμε προπόνηση μέχρι και στα πλάγια άουτ. Επίσης είναι πολύ έξυπνος προπονητής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ένα ακόμα συν του είναι η τρελή επικοινωνία που είχε με τους παίκτες.

Μιλούσε με όλους μας όχι μόνο όταν βρισκόμασταν στην αποστολή. Και το υπόλοιπο διάστημα και έβλεπε όλα τα παιχνίδια. Και όταν φτάνεις σε ένα σημείο γιατί καλώς ή κακώς επιτυχία δική του ήταν η πρώτη θέση στο Nations League. Δεν έχει σημασία με τι αντιπάλους παίξαμε, με τους ίδιους παίζαμε και πριν. Απλώς στράβωσε όλη η ιστορία στο ματς με τη Γεωργία. Τα είπαμε αυτά, αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα και στον κ. Πογέτ».

Για το τι κάνει και δεν σταματάει ποτέ να τρέχει: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι καθαρά το ταλέντο μου. Δεν είναι πως έχω κάνει κάτι. Στο παιχνίδι με τη Γεωργία για παράδειγμα, είχα τόση κ@@λα, ειδικά όταν σε παρακολουθεί 60.000 κόσμος και επειδή το στυλ μου είναι περίπου τέτοιο, είναι να είμαι εκρηκτικός και επειδή δεν υπήρχε άλλος με το δικό μου τρόπο παιχνιδιού, γι’ αυτό φάνηκε και τόσο έντονο».

Για τον Άρη που είναι στον τελικό του Κυπέλλου: «Για τον Άρη έχω να πω, πως μπορεί να έμεινα έναν χρόνο, αλλά αισθάνομαι πως έμεινα δέκα σεζόν. Είναι λες και πήρα από την ζωή μου μια δεκαετία. Είναι απίστευτο, ξεχωριστό κεφάλαιο και δεν ξέρω πως έγινε και αισθάνομαι έτσι. Ήταν η ομάδα που με πίστεψε, σε μια πολύ άσχημη περίοδο της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, με έβαλε στο πλάνο της και σε όλο το πρότζεκτ της, πήρα αγάπη απ’ όλους, αλλά και έδωσα επίσης και δέθηκα πολύ έντονα με την ομάδα.

Όσον αφορά τον τελικό, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες, αλλά το Κύπελλο πρέπει να πάει στην Θεσσαλονίκη, αυτό είπα και στον φίλο μου τον Μπακασέτα».

Για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, τότε θα κατακτήσει τον τίτλο. Θεωρώ, πως έχουν ανέβει πολύ οι μεγάλες ομάδες, γι’ αυτό βλέπουμε αυτό το συγκλονιστικό πρωτάθλημα, γιατί παλιά ήταν μόνο μία-δύο ομάδες, ενώ οι άλλες ζοριζόντουσαν. Τώρα, είναι όλες στο ίδιο επίπεδο.

Απλά, πρέπει να ανεβάσουν και λίγο τις μικρομεσαίες ομάδες, γιατί η διαφορά τους με τις μεγάλες ομάδες, είναι χαώδης. Πιο παλιά, δεν υπήρχε αυτό το πράγμα, αλλά δεν υπήρχε και αυτός ο ανταγωνισμός με τις μεγάλες ομάδες. Μακάρι, να βελτιωθούν περισσότερο».

To άρθρο Μανώλης Σιώπης: «Αποτυχία ο αποκλεισμός από το Euro 2024, αλλά πιστεύω στον Γκουστάβο Πογέτ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button