Κόσμος

Εκατοντάδες αγρότες έκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές – Galaksias.com

Εκατοντάδες αγρότες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις χθες Δευτέρα το βράδυ στην Ολλανδία, προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων κι ανάβοντας φωτιές, σύμφωνα με την αστυνομία και ολλανδικά ΜΜΕ.

«Άναψαν φωτιές, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα και οδήγησαν αγροτικά οχήματα σε αυτοκινητόδρομο», περιέγραψε η αστυνομική διεύθυνση της Γκελντρ (κεντρικά) μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας πως «ελήφθησαν μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δεν ξεκαθάρισε εάν οι δυνάμεις της προχώρησαν σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Αγρότες, Ολλανδοί και Βέλγοι, ενώθηκαν από την Πέμπτη με το κύμα μαζικών κινητοποιήσεων που ξέσπασε στη Γαλλία τον Ιανουάριο κι έκτοτε εξαπλώθηκε στη Γερμανία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα.

Εξαιρετικά περίπλοκη ευρωπαϊκή πολιτική, πολύ χαμηλά έσοδα, πληθωρισμός, ανταγωνισμός από το εξωτερικό, συσσώρευση κανονισμών προτυποποίησης, απογείωση των τιμών των καυσίμων: οι διεκδικήσεις των ευρωπαίων αγροτών για τη λήψη μέτρων είναι στην πράξη οι ίδιες, σ’ όλες τις χώρες.

Προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε την περασμένη Πέμπτη μέτρα για την υπεράσπιση των «θεμιτών συμφερόντων» των αγροτών στην ΕΕ, ιδίως τη μείωση του «διοικητικού φόρτου» της επικρινόμενης κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button