Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η συγκομιδή του Κρόκου Κοζάνης – Μέτρια προς κακή χρονιά η φετινή- Προβληματισμοί για την καλλιέργεια

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ξεκίνησε η συγκομιδή του Κρόκου Κοζάνης στα χωράφια των κροκοπαραγωγών, με μια καθυστέρηση σε σχέση με τον καθιερωμένο χρόνο της συγκομιδής του, που φαίνεται να οφείλεται στις ιδιαίτερα αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως αναφέρουν οι κροκοπαραγωγοί, φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τους ίδιους, αφού η συγκομιδή καθυστέρησε αρκετά, αν σκεφτεί κανείς ότι άλλες χρονιές η συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης, αυτή την περίοδο είχε ολοκληρωθεί .

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι κροκοπαραγωγοί για τη φετινή σοδειά, αφού οι  βροχοπτώσεις που περίμεναν δεν ήρθαν για να ευνοήσουν τα χωράφια τους, ενώ η σοδειά φαίνεται στους περισσότερα χωράφια να έχει πέσει δραματικά κατά το ήμισυ.

Η τιμή του κιλού του Κρόκου Κοζάνης φέτος αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, δηλαδή στα 1600 ευρώ/ κιλό για τον συμβατικό και  στα 1700 ευρώ/κιλό ο βιολογικός.

Ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης κ.Βασίλης Μητσόπουλος, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR :

“Είναι μια μέτρια προς κακή χρονιά. Είμαστε προβληματισμένοι για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας” .

Ο προβληματισμός των κροκοπαραγωγών είναι έκδηλος για το μέλλον της καλλιέργειας τους, αφού όπως δήλωσαν οι ίδιοι , κάθε χρόνο έχουν μειωμένη σοδειά σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ η τελευταία δυνατή χρόνια που θυμούνται είναι το 2016 , συμπλήρωσε ο πρόεδρος κ.Βασίλης Μητσόπουλος .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button