ΕνημέρωσηΟικονομία

Αυτό ήταν το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου το 2023 ανά ήπειρο – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η πολυεθνική εταιρία χρωμάτων BASF,  κυκλοφόρησε την έκθεση BASF Color Report, κάνοντας γνωστό, ποια χρώματα προτίμησαν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λευκό διατηρεί τη θέση του ως το πιο δημοφιλές χρώμα για τα ελαφρά επιβατικά οχήματα, αλλά έχει σημειώσει αξιοσημείωτη μείωση του μεριδίου αγοράς. Αντίθετα, το μαύρο έχει αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα, αποκτώντας μερίδιο αγοράς σε βάρος του λευκού.

Στην περιοχή EMEA, βασιλεύουν οι αχρωματικές αποχρώσεις. Στην πραγματικότητα, το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το ασημί κέρδισαν δύο ποσοστιαίες μονάδες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι αγοραστές αυτοκινήτων έχουν μετακινηθεί από τα ανοιχτόχρωμα χρώματα του λευκού και του ασημί σε πιο σκούρες αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι. Τα αυτοκίνητα της premium κατηγορίας παρουσιάζουν πιο δραματικό χρωματισμό σε σχέση με τα αυτοκίνητα της εισαγωγικής και μεσαίας κατηγορίας.

Πιο αναλυτικά, η Γερμανία αγαπά το μπλε, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο προτιμούν το κόκκινο ή το πορτοκαλί, η Γαλλία το πράσινο και η Ιταλία δείχνει την αγάπη της για όλα τα χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παγκόσμια κλίμακα το λευκό κυριάρχησε σε ποσοστό 36% ακολουθούμενο από το μαύρο σε ποσοστό 21% και το γκρι σε ποσοστό 15%.

ΕΜΕΑ (Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Αφρική): Σε αυτή την αγορά του πλανήτη το άσπρο παραμένει πρώτη επιλογή αλλά με χαμηλότερο ποσοστό στο 29%, με το γκρι να λαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 21% και το μαύρο τρίτο με 20%.

Ασία: Εδώ το λευκό είναι κυρίαρχο με ποσοστό 40% με το μαύρο στη δεύτερη θέση στο 22%.

Βόρεια Αμερική – Νότια Αμερική: Στα βόρεια της Αμερικής κυριαρχεί το άσπρο με ποσοστό 34%, ενώ στα νότια, αν και το λευκό είναι πάλι πρώτο, ακολουθεί το γκρι και όχι το μαύρο.

 

«Βιώνουμε την ίδια αλλαγή που παρατηρείται και σε άλλες περιοχές. Η παλιά τυποποιημένη παλέτα χρωμάτων δεν ισχύει πλέον. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αφαιρώντας μερίδιο αγοράς από το γκρι», σχολίασε η Elizabeth Hoffmann, σχεδιάστρια χρωμάτων για τη Βόρεια Αμερική.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button