ΑθλητικάΕνημέρωση

Χειροπέδες σε δύο 16χρονους για ληστεία σε βάρος ανηλίκων σε στάση τραμ – Galaksias Portal News

Στη Γλυφάδα, το απόγευμα του Σαββάτου (16/3) συνελήφθησαν δύο 16χρονοι, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, τα δύο αγόρια προσέγγισαν παρέα ανηλίκων, που βρίσκονταν σε στάση τραμ και με την απειλή μαχαιριού, τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του, ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 16-3-2024, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), δύο 16χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση– για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

 Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν παρέα ανηλίκων που βρίσκονταν σε στάση τραμ. Επειτα, με την απειλή μαχαιριού, τους οδήγησαν σε κοντινό απόμερο σημείο, αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διέφυγαν.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης και στοχευμένων αναζητήσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ στην κατοχή του ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν 0,5 γραμμ. κάνναβης.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκε επιπλέον 1 περίπτωση ληστείας, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 9-3-2024 στη Γλυφάδα, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με άλλους δύο συνεργούς τους αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριού χρηματικό ποσό από έτερο ανήλικο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα». 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button