ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεπέρασε το 8% ο πληθωρισμός το Μάρτιο

Σαρωτικό κύμα ακρίβειας κατακλύζει αγορά και καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα ο πληθωρισμός συνεχίζει να χτυπά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Ο δείκτης τιμών στην Ελλάδα τον Μάρτιο ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995, δηλαδή πάνω από το 8%, μετά την άνοδό κατά 7,2% τον Φεβρουάριο. Οι ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ θα γίνουν στις 8 Απριλίου.

Οι αριθμοί των προβλέψεων σοκάρουν καθότι αναλυτές «βλέπουν» κορύφωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κοντά στο 9% το καλοκαίρι, ενώ οι τιμές ενδέχεται να μείνουν υψηλές έως τις αρχές του 2023. Πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε ότι ο μέσος πληθωρισμός φέτος θα ήταν 3%-4%, ενώ έναν μήνα νωρίτερα η Κομισιόν προέβλεπε 3,1%. Πλέον οι προβλέψεις «ψηλώνουν» τον πληθωρισμό σε πάνω από 5%-6% εφέτος και ενδεχομένως μια παρατεταμένη διατήρησή του σε υψηλά επίπεδα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger