Κόσμος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση που σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζονται η ομοφοβική επίθεση που σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και οι απειλές που δέχονται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά», το οποίο προβάλλεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, 11 Μαρτίου.

Στο ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «είναι πολιτική και θεσμική μας υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν θα φοβάται να περπατά στους δρόμους της πόλης μας, εξαιτίας της καταγωγής ή της εμφάνισής του, να εξασφαλίσουμε ότι καμία σκοταδιστική ή φασίζουσα ομάδα δεν θα επιβάλλει καθεστώς λογοκρισίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εν λόγω επίθεση κατηγορούνται εννέα άτομα, που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους, σε βάρος δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω απουσίας μαρτύρων και όρισε νέα ημερομηνία για τις 22 Μαρτίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button